НОВИНИ

През нощта ще продължи да вали сняг, по-обилно в Предбалкана

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 22.03.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдават се предупрежденията за усложнена обстановка в страната. Валежите са повсеместни, на места и с внушителни количества. От събота, когато започна да вали, до днес във Враца паднаха 50 литра на квадратен метър, като това е 86% от месечната норма. А най-дебела е снежната покривка в района на Драгоман - 27 см, 21 см във Враца, в София 17 см.

През нощта ще продължи да вали сняг, по-обилно в Предбалкана. По старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°.

Утре валежите временно ще спрат, а след обяд и облачността ще се разкъса, но през нощта срещу сряда ни очаква още сняг. В източната половина от страната утре ще остане по-ветровито, с умерен до силен вятър от север-североизток. Следобед температурите в по-голямата част от страната ще са между 2° и 7°.

Любителите на зимните спортове трябва да подхождат с повишено внимание в планината - тези дни опасността от лавини извън обработените писти е повишена!

Ще продължи да превалява сняг и утре, в комбинация с умерен до силен североизточен, вечерта - северен вятър.

Слънчево ще остане на Пиренейския полуостров и във Франция. Значителна ниска облачност ще има над Британските острови и Централна Европа, на отделни места със слаби валежи, предимно от дъжд. В Италия след обяд облаците ще намалеят, но преди обяд на отделни места в южните райони ще превали.

А средиземноморският циклон, който донесе обилните валежи на Балканите, утре вече ще се намира над Мала Азия, но ще продължи да определя времето на Балканския полуостров. Ще остане по-студено от обичайното, с прекъсвания ще продължи да вали, предимно слаб сняг. В Гърция и утре има предупреждение от първа степен за проливни валежи от дъжд, в планинските райони - от сняг.

У нас в сряда отново ще превалява, предимно сняг. По-съществени ще са валежите в планините. В четвъртък и петък ще остане студено за сезона. Дневните температури ще се повишават, но сутрешните ще са ниски, на места в Западна България до минус 10°, минус 12°. По-съществено ще е затоплянето в събота, когато ще бъде и слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14 години затвор получи баща, блудствал и изнасилвал малолетната си дъщеря
14 години затвор получи баща, блудствал и изнасилвал малолетната си дъщеря
Разкази от Държавния архив: Избори по време на епидемия в България
Разкази от Държавния архив: Избори по време на епидемия в България