НОВИНИ

Лорер: Политиката по спиране на кражбите и корупцията ще бъде референдумът на следващите избори

лорер политиката спиране кражбите корупцията референдумът следващите избори
bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 01.08.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Политика
Слушай новината

За България е изключително важно, когато светът е толкова размирен, служебният кабинет да установи стабилност. И честни и отговорни избори, каза министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер в предаването "Още от деня".

Лорер се надява новият служебен министър на иновациите и растежа Александър Пулев да продължи политиката за растеж на българската икономика през иновативни технологии и активната работа за европейските програми, които финансират прехода на България към по-конкурентоспособна икономика. Това е основната мисия на Министерството на иновациите и растежа.

Социологическите анализи показват, че доверието в "Продължаваме промяната" и управляващата коалиция, натоварена с управлението на България в тройна криза - Ковид, инфлация и война, е там, където беше и по време на изборите. Оттук нататък нашите резултати само може да се подобряват, каза още Лорер.

1,5 млрд. излишък, които оставаме в държавната хазна към края на юли, са добро свидетелство за това. Както и увеличените пенсии и заплати на медици и учители. Това показва, че когато се създаде рамка, в която кражбите са ограничени, има повече за всички.

Вярва, че избирателите ще оценят откритостта на правителството, водено от „Продължаваме промяната“. И за следващите избори стъпват на тази основа: откритост, честност и спиране на кражбите.

"В България ние откровено считаме, че политиката по спиране на кражбите и корупцията, за да може страната да расте икономически и социално справедливо, ще бъде референдумът на следващите избори. С „Демократична България“ бяхме добри партньори след изборите предишния път. Дали сега ще се коалираме преди или след изборите, е решение, което още не сме взели. Но в рамките на идващата седмица нашите управляващи органи ще се съберат, за да вземем това решение", заяви Лорер.

"Една от най-положителните индикации, които имахме през тези шест месеца, е, че чуждестранните инвеститори възобновиха своя интерес към България. И то не само защото има министерство, което да ги обслужва директно, но и защото осъзнаха, че България има шанс да се превърне в правова държава", каза още Даниел Лорер.

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мустафа Карадайъ се срещна с Ердоган в Анкара
Мустафа Карадайъ се срещна с Ердоган в Анкара
Няколко версии за взривовете в складовете за боеприпаси, щетите вече са изчислени
Няколко версии за взривовете в складовете за боеприпаси, щетите вече са изчислени