НОВИНИ

"Лудогорец" - шампион за девета поредна година

девети пореден път лудогорец шампион българия
bnt avatar logo
от БНТ
22:00, 21.06.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Спорт

"Лудогорец" спечели титлата на България за девети пореден път и изравни рекорда на ЦСКА от периода 54-а-62-а година.

В Разград тимът на Павел Върба надигра "Берое" с 2:1 и 4 кръга преди края на шампионата е недостижим на върха в класирането с аванс от 14 точки пред втория ЦСКА.

След като домакините пропуснаха да вземат водачеството в мача, "заралии" направиха това в 28-ата минута, когато Алиун Фал се възползва от несигурните действия на отбраната в зелено. До края на първото полувреме резултатът остана непроменен. След почивката обаче играчите на "Лудогорец" стигнаха до шампионския обрат за малко повече от 60 секунди. Между 60-ата и 62-ата минута двете попадения, реализирани от Каули Оливейра и Мавис Чибота осигуриха победата, която узакони хегемонията на "орлите" в България за девета поредна година.

Ангел Петричев - изп. директор на "Лудогорец": Много труд, нерви, работа, всичко накуп - желание, мотивация. Няма как да станеш шампион девет пъти поред на България, ако не си всеотдаен.

Павел Върба - ст. треньор на "Лудогорец": Когато идвах тук, знаех, че ще поема клуб с много високи амбиции. Сега съм щастлив, че постигнахме целта си. Но това е само една крачка. От тук нататък амбициите ни са още по-големи.

Светослав Дяков - капитан на "Лудогорец": Първата титла сякаш беше преди цяла вечност. Доста неща се промениха оттогава. Тогава бяхме един новак, който изненада много хора. Постепенно се превърнахме в много силен отбор - в страшилище за България. Цялото качество на организация в клуба се подобри изключително много. Така че абсолютно заслужено в момента "Лудогорец" е на това място и продължава да пише рекорди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Турция от понеделник: глоби от 900 лири за хора без маски
В Турция от понеделник: глоби от 900 лири за хора без маски
Почина инж. Веселин Ценов от дирекция "Техника и технологии" на БНТ
Почина инж. Веселин Ценов от дирекция "Техника и технологии" на БНТ