НОВИНИ

Лудогорец увеличи преднината си на върха с успех над Арда

Шампионите спечелиха домакинството си на кърджалии

Лудогорец
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:58, 15.04.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Лудогорец се наложи над Арда с 2:0 в последния мач от 29-ия кръг на Първа лига. Головете за шампионите отбелязаха Квадво Дуа и капитанът Якуб Пьотровски през първото полувреме. Тимът на Арда завърши с човек по-малко на терена заради директен червен картон на резервата Христо Митев.

Така Лудогорец вече има 11 точки преднина пред подгласника си Черно море и 12 точки пред третия ЦСКА. Това беше 12 поредна победа за първенство за тима на Георги Дерменджиев.

Отборът на Арда започна по-добре мача. Още в третата минута Борислав Цонев стреля от далечна дистанция, като вратарят на "орлите" Серджио Падт не помръдна, но топката се отби в напречната греда. В 14-ата минута Лъчезар Котев центрира към Станислав Иванов, който стреля без забавяне, а топката рикошира в десния стълб на Падт и се върна на терена, където Цонев направи необясним пропуск, стреляйки покрай вратата.

В 28-ата минута Бърнард Текпетей направи първия сериозен пропуск за Лудогорец. Две минути по-късно Рик Джонатан бе изведен отдясно и центрира остро, като Квадво Дуа с плонж с глава вкара за 1:0.

Много скоро шампионите можеха да удвоят аванса си, но удар на Якуб Пьотровски с глава бе избит от голлинията от защитника на гостите Милен Стоев.

Пьотровски обаче направи 2:0 в 42-рата минута. Тогава той получи топката от Бърнард Текпетей от тъч и стреля в близкия ъгъл на Анатолий Господинов.

На почивката в игра влезе Христо Митев. Мачът обаче не се разви добре за Митев, който само пет минути по-късно бе изгонен с директен червен картон. Той фаулира Текпетей като последен в защита, като първоначално съдията Никола Попов му вдигна жълт картон, но след намеса на ВАР асистентите и след като изгледа отново ситуацията, промени решението си и изгони защитника.

В следващия кръг Лудогорец ще гостува на Хебър в Пазарджик, а Арда посреща ЦСКА у дома, като гостите ще бъдат с новия си треньор Стамен Белчев, който е работил и в тима от Кърджали.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Главчев предлага Даниел Митов да заеме поста външен министър
Димитър Главчев предлага Даниел Митов да заеме поста външен министър
Луис Енрике се зарече да отстрани Барселона от Шампионска лига
Луис Енрике се зарече да отстрани Барселона от Шампионска лига