НОВИНИ

Лудогорец започва похода си в групите на Лигата на конференциите

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:32, 21.09.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
лудогорец започва похода групите лигата конференциите
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Българският шампион Лудогорец за пореден път достигна до груповата фаза на европейски клубен турнир, а тази вечер "орлите" предстои да открият своята кампания в Лигата на конференциите.

Дотук се стигна, след като разградчани първо бяха елиминирани във втория предварителен кръг на Шампионската лига от словенския Олимпия Любляна, а впоследствие загубиха и от нидерландския Аякс на прага на групите на Лига Европа, въпреки че момчетата на Ивайло Петев спечелиха насред Амстердам.

Така, "зелените" трябваше да се задоволят с място в групите на третата по сила надпревара в Европа, където всъщност те ще направят своя дебют, тъй като през миналия сезон се включиха директно в плейофите на елиминациите.

Жребият отреди на Лудогорец място в група "Н", където попаднаха още Фенербахче, Нордселанд и Спартак Търнава.

Началото ще бъде дадено тази вечер в Разград от 19:45 часа с мач на "Хювефарма Арена" срещу словашкия тим, като големият въпрос е кое от своите лица ще покажат "орлите".

Дотук през сезона те демонстрираха, че могат да доминират категорично над своя съперник, вкарвайки по 4-5 гола, но в същото време в някои срещи се видяха и пробойните в играта на българския първенец, което доведе и до някои изненадващи загуби.

Първият съперник в групите на Лигата на конференциите Спартак Търнава със сигурност не бива да бъде подценяван, тъй като преодоля и трите квалификационни кръга, справяйки се с имена като това на полския Лех Познан и украинския Днипро-1.

Словашкият клуб е добре познат в България, тъй като в последно време имаше сблъсъци и с Левски, и Локомотив Пловдив. В първия случай "сините" бяха отстранен с дузпи през сезон 2011/12, но през 2019/20 "смърфовете" продължиха напред след общ резултат 3:3 и предимство заради гола си на чужд терен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в Ереван след постигането на споразумение за Нагорни Карабах
Протести в Ереван след постигането на споразумение за Нагорни Карабах
Стою Стоев: Оставката на ген. Атанасов е знак на протест, че реформата в службите зацикли
Стою Стоев: Оставката на ген. Атанасов е знак на протест, че реформата в службите зацикли