НОВИНИ

Луис ван Гаал има план как Нидерландия да спре Меси

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:02, 06.12.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
луис ван гаал план нидерландия спре меси
Слушай новината

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал разкри, че въпреки страхотната форма на звездата на Аржентина Лионел Меси "лалетата" ще имат своите шансове, когато се изправят срещу южноамериканците в петък в четвъртфинален сблъсък на световното първенство в Катар.

Опитният 71-годишен специалист обаче отказа да разкрие своя план относно как неговите футболисти ще се опитат да спрат капитанът на "гаучосите".

"Меси е най-опасният креативен играч, той е способен да създава много положения и да вкарва голове. Но когато те загубят топката, той не участва много в играта, това ни дава шансове. Как ще го опазим ли? Ще видите в петък. Няма да ви кажа", коментира "Желязното лале".

Любопитното е, че в предишния случай, в който Ван Гаал води страната си на Мондиал той и "оранжевите" бяха елиминирани именно от Меси и Аржентина, като това се случи след дузпи в полуфиналите на шампионата в Бразилия през 2014 година.

Двубоят между Нидерландия и Аржентина в петък от 21.00 часа българско време пък ще бъде шестият случай в историята, в който тези две страни се срещат на световно първенство, като до момента баланса е две победи за "лалетата", две за "Aлбисалесте" и едно равенство. В директните елиминации обаче предимството е за южноамериканците, които на два пъти са побеждавали "оранжевите", включително и на финала през 1978 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Казва ли репортажът на "Скай нюз" цялата истина за инцидента на границата?
Казва ли репортажът на "Скай нюз" цялата истина за инцидента на границата?
Остри реплики и взаимни обвинения между депутатите заради Шенген (Обзор)
Остри реплики и взаимни обвинения между депутатите заради Шенген (Обзор)