НОВИНИ

"Лунен пейзаж" заради рушащ се тротоар в столичния квартал "Иван Вазов"

bnt avatar logo
от БНТ
07:46, 01.09.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Зрители на БНТ подадоха сигнал за разрушен тротоар пред жилищен блок в квартал "Иван Вазов". Гражданите обясняват, че въпреки множеството сигнали, реакция от страна на местната управа няма.

Когато завали, дупката се пълни с вода и наводнява улицата пред блока. След подаден сигнал, представители на Столична община са отцепили разрушения участък, за да не могат коли да спират върху тротоара.

От район "Триадица" отговориха:

Инж. Христо Вълчанов, заместник кмет на район "Триадица": Район "Триадица" изпълнява програма по ремонти на тротоари и улици всяка година като приоритет за нас са тротоарите, които са пред училища, детски градини и болници, също така подходът към тях като тротоари и детски площадки. За съжаление парите, които се отпускат не достигат за вътрешноквартални ремонти, но поетапно се работи. Ние ще го прехвърлим като сигнал към Столична община, тъй като за тази година сме си изпълнили парите, които са ни отпуснати за ремонти. Това е частна общинска собственост, тоест на Общината, на район "Триадица" разбира се, ние не бягаме от отговорност, но както казах работим поетапно с тротоарите и имаме приоритети, които да изпълняваме.

За жителите на блока в столичния квартал остава да изчакат отпускане на средства за изпълняване на ремонта.

Стажант-репортер: Софи Цветкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безлов: Като че ли има няколко човека, които продължават да движат бизнеса на Галеви в Дупница
Безлов: Като че ли има няколко човека, които продължават да движат бизнеса на Галеви в Дупница
Ще поскъпне ли паркирането в "синята" зона в Русе
Ще поскъпне ли паркирането в "синята" зона в Русе