НОВИНИ

Любо Ганев: Трудно е да останеш там, където си бил

любо ганев трудно останеш където бил
bnt avatar logo
от БНТ
10:18, 13.11.2022
Чете се за: 04:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев гостува в предаването "Денят започва с Георги Любенов", в което говори за случващото се около родната федерация и специалното събитие "100 години волейбол в България.

Бившият волейболист сподели, че спортните федерации у нас не трябва да разчитат единствено на помощ от държавата, а трябва да се стремят към създаването на продукт, който да предизвиква интерес у различни хора.

"Винаги съм казвал, че федерациите и клубовете не трябва да разчитат само на това, което дава държавата, а трябва да се стремят да създадат продукт, който да бъде интересен за партньорите, за медиите, за феновете и да се организират домакинства, в които самите общини искат да участват. Един спорт не се развива за една година. Трябва дългосрочна работа. Номерът е да се работи правилно с подрастващи, защото от там идват новите състезатели. Ние трябва да направим всичко възможно да им дадем необходимите условия. Все пак всичко поскъпна - транспорт, хотели, самолетни билети и т.н., а ние имаме десет национални отбора, всеки от които е съставен от 25 - 26 човека", започна Ганев.

Той коментира още и на какво се отдава липсата на българските фенове във волейболните зали през последните години в сравнение с миналото.

"За съжаление, българският фен обича победите и затова правим всичко възможно да върнем хората в залите. Победи сега може и да няма, но волейболът си има своята публика. Няма победи, защото има смяна на поколенията, а пък и другите държави също се развиват. Ще дам за пример италианската волейболна федерация, чийто бюджет е по-голям от този на Министерството на младежта и спорта у нас. Ние правим каквото можем, но е много трудно да останеш там, където си бил. Мога обаче да кажа, че от всички спортове в България ние сме в много завидно положение", заяви Любо Ганев.

"Ние се борим мач за мач и се надяваме, че с добрата подготовка ще дойдат и добрите резултати. Най-важното е всички играчи да са здрави, защото през последните 6-7 години винаги имаме поне по един отсъстващ", разкри Ганев относно очакванията за работата на новия селекционер Пламен Константинов.

Президентът на БФ Волейбол разказа малко повече и за специалното събитие "100 години волейбол в България", на което бе отбелязан един век от началото на най-успешния колективен спорт у нас.

"Направихме едно страхотно събитие, на което уважихме всички медалисти от световни и европейски първенства и олимпийски игри. Това бяха 88 ветерани. Направихме и специална пощенска марка, която валидирахме в деня на събитието. Искам да благодаря и на президента Румен Радев, че уважи събитието. В България пристигнаха още президентът на световната федерация Д-р Ари Граса и президентът на европейската конфедерация Александър Боричич. Министърът на младежта и спорта Весела Лечева също присъстваше. Все пак България е сред държавите, в която най-рано е започнал да се практикува организиран волейбол", сподели Любомир Ганев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж е с опасност за живота след катастрофа между бус с деца и ТИР (СНИМКИ)
Мъж е с опасност за живота след катастрофа между бус с деца и ТИР (СНИМКИ)
Пробив за Шенген може да очакваме през декември, смята евродепутатът Цветелина Пенкова
Пробив за Шенген може да очакваме през декември, смята евродепутатът Цветелина Пенкова