НОВИНИ

Магьосникът Модрич разплака Шотландия и прати Хърватия на 1/8-финалите

bnt avatar logo
от Калоян Николов
20:44, 22.06.2021
Чете се за: 06:20 мин.
Спорт
живо хърватия шотландия страхотни голове модрич перишич
Слушай новината

Националните отбори на Хърватия и Шотландия играят при резултат 3:1 в последен мач от Група "D" на УЕФА Евро 2020.

Двубоят на "Хемпдън Парк" в Глазгоу се излъчва НА ЖИВО в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и ОНЛАЙН за читателите на bntnews.bg!

В другия мач от групата Англия победи Чехия с 1:0 и затвърди лидерската си позиция, след попадение на Рахийм Стърлинг в 12-ата минута.

Срещата на "Хемпдън Парк" в Глазгоу започна с очакван натиск на Шотландия. Още във 2-ата минута пресата на символичните гости даде резултат, когато Андрю Робъртсън спечели ъглов удар от дясната страна на хърватската врата. Капитанът на Шотландия се нагърби с изпълнението и центрира остро в наказателното поле на Ливакович, но стражът на "ватрените" боксира топката преди тя да достигне главата на Линдън Дайкс.

Шотландия бе много близо да открие резултата в 6-ата минута. Джон Макгин центрира в наказателното поле на Хърватия от десния фланг, Че Адамс се отскубна от опеката на Домагой Вида и посегна да засече топката, но Ливакович смело се хвърли към кълбото и изби с една ръка в ъглов удар.

В 10-ата минута Шотландия отново застраши вратата на Хърватия. Високият нападател на Шотландия - Линдън Дайкс, спечели първата топка с глава в центъра на терена и подаде към колегата си в нападение Че Адамс, който напредна към наказателното поле на "ватрените" и шутира от над 25 метра, но встрани от десния страничен стълб на Доминик Ливакович.

Противно на добрата игра на Шотландия през първите 15 минути на срещата, Хърватия поведе в резултата. В 16-ата минута Йосип Юранович центрира от лявата страна на шотландското наказателно поле, Иван Перишич атлетично се извиси над Ханли и Мактоминей и подаде с глава към Никола Влашич, който овладя с гърди и стреля неспасяемо по земя в долния десен ъгъл на Дейвид Маршал.

В 22-ата минута капитанът на "шахматистите" Лука Модрич шутира опасно зад дъгата на наказателното поле на Шотландия, но Маршал внимаваше и изби с една ръка. Главният рефер Фернандо Рапалини допусна грешка, като не отсъди ъглов удар в полза на Хърватия, а отсъди удар от вратата.

Две минути по-късно съставът на Стив Кларк можеше да изравни резултата. Стюарт Армстронг центрира в наказателното поле на Хърватия от десния фланг, топката бе предназначена за Макгин, който не успя да осъществи контакт с нея, но все пак Че Адамс овладя кълбото и шутира в долния десен ъгъл на Доминик Ливакович, но хърватският страж спаси.

Пресата на Шотландия даде резултат в 42-ата минута, когато Андрю Робъртсън центрира от проблемния десен фланг на хърватската защита, получи се разбъркване в наказателното поле на "ватрените", а Домагой Вида изчисти неубедително кълбото в краката на Калъм Макгрегър, който възстанови равенството с точен изстрел в долния десен ъгъл на Доминик Ливакович.

Началото на втората част започна с отлично положение за Хърватите да поведат в резултата. Левият краен защитник на "ватрените" Йоско Гвардиол направи страхотен самостоятелен пробив от своята половина до наказателното поле на Шотландия. Лука Модрич пусна страхотен извеждащ пас към Гвардиол, който матира защитата на британците, бекът на Хърватия се озова очи в очи с Дейвид Маршал, но не успя да нанесе хубав завършващ удар.

Добрата игра на Хърватия от началото на втората част бе ознаменувана в 62-ата минута. Постепенна многоходова акция на "ватрените" бе преместена от десния на левия фланг чрез капитана Лука Модрич, който подадена към Йоско Гвардиол. Левият краен бранител на Хърватия центрира в наказателното поле към Перишич, който овладя и подаде към Матео Ковачич. Полузащитникът не се засуети и продължи към Лука Модрич, който с великолепен удар с външен фалц наниза топката в горния десен ъгъл на Дейвид Маршал.

Резултатът стана класически в полза на Хърватия в 77-ата минута. Лука Модрич центрира в наказателното поле от десен ъглов удар, а на близката греда се извиси Иван Перишич, който заби топката в долния ляв ъгъл на Дейвид Маршал.

Стартовите състави:

Хърватия: Ливакович, Перишич, Ловрен, Ковачич, Модрич, Брозович, Влашич, Петкович, Вида, Юранович, Гуардиол
Селекционер - Златко Далич



Шотландия: Маршал, О'Донъл, Робертсън, Мактоминей, Ханли, Тиърни, Макгин, Макгрегър, Дайкс, Че Адамс, Армстронг
Селекционер - Стив Кларк

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Англия преодоля Чехия и чака съперник от "Групата на смъртта"
Англия преодоля Чехия и чака съперник от "Групата на смъртта"
Десетки сигнали на телефон 112 заради газов стълб край Кюстендил
Десетки сигнали на телефон 112 заради газов стълб край Кюстендил