НОВИНИ

Майката и съпругата на Мартин Божанов: Убийството няма да бъде разкрито

Според тях поръчката на показния разстрел не е заради пари, а заради тайни

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:33, 21.03.2024
Чете се за: 03:45 мин.
У нас
Слушай новината

Майката и съпругата на Мартин Божанов - Нотариуса не вярват, че убийството му ще бъде разкрито. Те твърдят, че поръчката на показния разстрел не е заради пари, а заради тайни.

Двете изненадващо се появиха пред сградата на Софийския районен съд преди делото за клевета, което бившият главен прокурор Иван Гешев заведе срещу министъра на правосъдието Атанас Славов.

Бившият главен прокурор Иван Гешев се яви лично за първото заседание по делото, което води срещу Атанас Славов заради твърденията на правосъдния министър, че Иван Гешев е бил част от кръга около Мартин Божанов - Нотариуса.

"Не познавам Мартин Божанов и въобще не ме интересува", заяви Иван Гешев.

"Синът ми не познава Гешев, аз съм майка му", допълни майката на Мартин Божанов.

"Не познавам тази жена", подчерта Иван Гешев.

Майката на Божанов твърди, че идвала към сградата на районния съд заради подадена от нея и съпругата на сина ѝ жалба. Чула името на Божанов и решила да се намеси.

"Престанете. Моля ви, престанете. Защото и по медиите, и по вестниците каквото пишете ми причинявате само болка. Аз съм на лекарства", заяви Стойка Манерс, майка на Мартин Божанов.

Стойка Манерс и Гергана Божанова са убедени, че убийството на Божанов няма да бъде разкрито и твърдят, че по разследването не се работи.

"Това убийство не е случайно. Това е наредено. Защо се нарежда нещо", смята Стойка Манерс, майка на Мартин Божанов.

"Изкоментира ли се нещо такова за моя съпруг. Това е един баща на две деца. Детето ми е на 4 години. Ето го другото в количката. И това нещо не се коментира в медиите. И аз ви питам - кой уби мъжа ми? Кой уби бащата на ето това дете. Обществото интересува ли го това. Кое е най-тежкото престъпление в Наказателния кодекс - убийството. Интересува ли се обществото от това", заяви Гергана Божанова, съпруга на Мартин Божанов.

Според Стойка Манерс синът ѝ Мартин Божанов е имал чист бизнес. Предстояло да отвори ресторант и не е убит заради измамни сделки.

"Това, което се говори, е защо са го убили. Ако такова нещо има, значи искаш да затвориш устата на някой. А защо искаш да я затвориш тая уста. Това е човек, когото той много е подразнил или човек, който му е много близък, за да не предполага такова нещо. Но не е за пари. Само това мога да кажа, това го гарантирам с главата си. Предполагам, че може да е и за някакви тайни, но не е за пари", каза още Стойка Манерс.

Гергана Божанова намекна, че е била заплашвана, но отказа подробности с мотива, че всичко е описала в сигнал, който подала в прокуратурата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шумен постигна убедителна победа над Берое в НБЛ
Шумен постигна убедителна победа над Берое в НБЛ
Антъни Генов е полуфиналист на двойки на турнир по тенис в Испания
Антъни Генов е полуфиналист на двойки на турнир по тенис в Испания