НОВИНИ

Макс Верстапен с първа позиция в Гран При на Мексико

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:49, 30.10.2022 (обновена)
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Макс Верстапен
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Слушай новината

Макс Верстапен с Ред Бул постигна най-добро време в квалификацията за Гран При на Мексико. Нидерландецът ще стартира от първа позиция на пистата "Ерманос Родригес", след като даде време от 1 минута, 17.775 секунди. 

За него това е 14-о стартиране от първа позиция този сезон. 25-годишният Верстапен, който си гарантира втора поредна световна титла след Гран При на Япония - четири старта преди края, изпревари двата болида на отбора на Мерцедес.

"Беше много напрегнато състезание и прекалено изравнено. Публиката тук подкрепя Чеко Перес както никъде другаде. И при това положение да стартирам от поул-позишън е невероятно. Мисля, че имаме бърза и пъргава кола, което е най-важното. Сега е от изключително значение е как ще стартирам в самото състезание. Атмосферата е невероятна, наистина можете да усетите страстта на феновете, докато шофирате на пистата. Наистина очаквам с нетърпение да се състезавам тук", обясни след края на третата квалификационна сесия Верстапен.

Втори остана Джордж Ръсел (Великобритания) с време 1:18.079. Трети е седемкратният световен шампион Люис Хамилтън с изоставане от 0.005 секунди от сънародника си Ръсел. Топ 6 в днешната квалификация допълниха Серхио Перес (Мексико) от Ред Бул с 1:18.128, Карлос Сайнс-младши (Ферари) с 1:18.351 и Валтери Ботас (Алфа Ромео) с време 1:18.401.

Стартът за Гран При на Мексико е тази вечер от 22.00 ч.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как реагира Украйна след отказа на Русия за зърнена сделка
Как реагира Украйна след отказа на Русия за зърнена сделка
ПСЖ спечели, но потрепери срещу Троа
ПСЖ спечели, но потрепери срещу Троа