НОВИНИ

Максимални температури между 1° и 8° днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 02.03.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове облачността ще се задържи по-често значителна, слаби превалявания ще има все така главно в Североизточна България и Предбалкана. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат между 3 и 8 градуса, в североизточните райони – от 1 до 3 градуса.

През нощта слаб сняг ще превалява все още само на места в планинските райони. Температурите утре сутринта ще бъдат между минус 4° и 1°, следобед – между 5° и 10°, в София – около 4°. Облачността ще е променлива, по-значителна преди обяд, когато на места все още слабо ще превалява. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър.

В планините ще бъде облачно, с превалявания от сняг, на повече места в Стара планина. Опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите продължава да е висока. Максималните температури в курортите ще останат почти без промяна – от минус 8° на Алеко до минус 5° в Пампорово, в комбинация с умерен северозападен вятър.

Времето в Европа. С валежи от дъжд ще бъде в западните части от континента, по-интензивни в Северна Испания. Значителни валежи от дъжд и сняг се очакват утре в Югоизточна Украйна. Слаб сняг ще превалява в североизточните райони от Балканите.

У нас в петък ще има променлива, често значителна облачност, но ще превалява главно в планинските райони от Южна България. Сняг ще превалява на места и през почивните дни, с по-голяма вероятност в планинските райони в югозападната половина от страната. Ще остане по-студено от обичайното за началото на март.

Според по-дългосрочните прогнози по-ниски от климатичните норми ще се задържат температурите поне до средата на март, макар и с тенденция към постепенно повишение. По-съществено застудяване и обилни снеговалежи се очакват отново от 9 до 11 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И ФИБА „замрази“ участието на руски отбори и официални лица
И ФИБА „замрази“ участието на руски отбори и официални лица
Лейкърс с трета поредна загуба в НБА
Лейкърс с трета поредна загуба в НБА