НОВИНИ

Максимални температури между 22° и 30° днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 30.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Времето
Слушай новината

Максималните температури днес ще бъдат между 25° и 30°, по Черноморието - между 22° и 27°, в комбинация със слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

В следобедните часове превалявания и гръмотевици се очакват главно в планинските и източните райони от страната.

До полунощ валежите навсякъде ще спрат. До сутринта и облачността в по-голямата част от страната ще намалее и утре ще преобладава слънчево време. Ще бъде по-топло, в сравнение с днес, с максимални температури между 27° и 32°, но в часовете около и след обяд отново на много места в страната ще превали и прегърми. Ще духа слаб северен вятър.

И по Черноморието ще бъде предимно слънчево. Превалявания се очакват главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 25 - 28°. Температурата на морската вода е от 19° до 22°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

И в планините денят ще започне със слънчево време, но в часовете около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури в курортите ще са от 13 до 24 градуса.

Предимно слънчево ще бъде време утре и на Балканите. Превалявания, придружени от гръмотевици се очакват в северозападните и централните райони от полуострова.

За пореден ден ще вали и на Британските острови, както и в северните райони на Европа. В останалата, по-голяма част от континента ще преобладава слънчево време.

И у нас през следващите дни ще преобладава слънчево време, но ще има и райони със следобедни превалявания и гръмотевици. Максималните температури ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кандидатите за директори на училища ще защитават управленска концепция
Кандидатите за директори на училища ще защитават управленска концепция
Как изглеждат 1.6 млн. евро - рекордната сума, задържана на "Капитан Андреево"
Как изглеждат 1.6 млн. евро - рекордната сума, задържана на "Капитан Андреево"