НОВИНИ

Максимални температури между 26° и 31° днес

bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 16.05.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Времето
Слушай новината

Максималните температури днес ще бъдат между 26° и 31°, по Черноморието - от 20° до 23°. В следобедните часове над по-голямата част от страната ще остане слънчево, с изключение на планинските и източните райони, където на много места ще има валежи и гръмотевици, по-интензивни главно в Североизточна България, където има условия и за градушки.

До полунощ облачността навсякъде ще намалее, но в сутрешните часове на отделни места видимостта ще е намалена от мъгли. Минималните температури утре ще са между 9 и 14 градуса, а максималните - между 27° и 32°, в София около 27°. Ще бъде слънчево, но в следобедните часове облачността ще започне да се увеличава, първо в Западна България. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който привечер в западната половина от Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

Слънчево ще бъде и по морския бряг, на места със сутрешни мъгли. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 22°-27°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде салбо.

В планините също ще бъде слънчево. През втората половина на деня над масивите от Западна България облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, по билата от северозапад, който привечер ще се усили.

Съществено затопляне утре и навсякъде на Балканите. В по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево, но в следобедните часове в северозападната половина от полуострова ще има валежи, на места значителни.

И у нас, още през нощта срещу сряда, както и в сряда, на много места ще има валежи, придружени от гръмотевици и локални градушки, а максималните температури съществено ще се понижат. В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, с превалявания все още главно в източните райони. Очакванията за събота са слънчево време и затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емоциите в Левски и ЦСКА след финала бяха на двата полюса
Емоциите в Левски и ЦСКА след финала бяха на двата полюса
Карло Анчелоти "назначи" Едер Милитао за свой помощник
Карло Анчелоти "назначи" Едер Милитао за свой помощник