НОВИНИ

Малко по-топло време ни очаква утре

bnt avatar logo
от БНТ
22:02, 25.03.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Съществено затопляне ни очаква през почивните дни, като по-бързо и по-съществено ще бъде повишението при максималните температури. Още утре ще бъде малко по-топло, в сравнение с днес с минимални температури - между минус 7° и минус 2°, по Черноморието - около 0°.

В София - след минус 9° тази сутрин утре ще бъде минус 7°. В сутрешните часове на отделни места все още са възможни слаби превалявания, но през деня облачността бързо ще се разкъса и намалее, най-късно в източните райони, където и утре ще остане и ветровито, с умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 6°.

И в планините денят в много райони ще започне с облачно време, а на изолирани места - и с превалявания от слаб сняг, но облачността и там бързо ще намалее.

Ще остане ветровито, с умерен, по високите части - силен северозападен вятър. Ще започне затопляне - максималните температури по най-високите върхове - около минус 10°.

Много добри условия за любителите на белите спортове след обилните снеговалежи, но и много висока опасност от лавини извън обработените писти.

И към времето в Европа. Ще продължи затоплянето в централните
части от континента. Ще се повишават температурите и на
Балканите, където ще остане все още по-студено от обичайното.
рязко застудяване и валежи се очакват на Британските острови
при което дъждът в много райони там ще премине в сняг.

Причината - обширен атлантически циклон, който се премества на изток. Ето и валежните зони, свързани с него, които след Великобритания ще обхванат Дания и Франция, но с валежи от дъжд.

У нас, в събота ще бъде слънчево и още по-топло. В неделя, както и в понеделник на отделни места не е изключено да превали слаб дъжд, но затоплянето ще продължи. Във вторник отново се очаква слънчево време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НДК грейна в цветовете на Гърция по случай националния празник (Снимки)
НДК грейна в цветовете на Гърция по случай националния празник (Снимки)
Декларация призовава кандидатите за депутати да станат защитници на правата на детето
Декларация призовава кандидатите за депутати да станат защитници на правата на детето