НОВИНИ

Манчестър Юнайтед се справи с Евертън и продължава напред в ФА Къп

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:55, 06.01.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
манчестър юнайтед справи евертън продължава напред къп
Слушай новината

Манчестър Юнайтед стана първия отбор, който се класира за четвъртия кръг в турнира на ФА Къп, след като надигра на своя "Олд Трафорд" с 3:1 състава на Евертън.

"Червените дяволи" влязоха в двубоя в ролята на изявен фаворит и взеха преднина след само четири минути игра, когато Маркъс Рашфорд асистира на Антъни, който на опразнена врата нямаше как да сбърка за 1:0.

Отговорът на "карамелите" обаче не закъсня и в 14-та минута стигна до изравнителен гол чрез Конър Коуди, който се възползва от груба грешка на вратаря Давид Де Хея, който допусна топката да премине през краката му след изстрел от малък ъгъл на Нийл Мопе и да се окаже право на пътя на Коуди, който от непосредствена близост я прати във вратата на домакините.

В самото начало на второто полувреме обаче Конър Коуди се превърна от герой в грешник за своя тим, след като си отбеляза автогол при опита си да изчисти центриране на Рашфорд и така Манчестър Юнайтед отново излезе напред в резултата.

Футболистите на Франк Лампард все пак не се предадоха и в 73-та минута Доминик Калвърт-Люин се разписа за 2:2 след подаване на Демарай Грей, но радостта на гостите не трая дълго, тъй като секунди по-късно ВАР маркира засада на Грей и в крайна сметка попадението беше отменено.

Така се стигна до петата минута на добавеното време, когато резервата Алехандро Гарначо беше съборен в наказателното поле на Евертън, а Маркъс Рашфорд превърна отсъдената дузпа в гол, с което се разписа в пети пореден мач за Юнайтеди и оформи крайното 3:1.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево време днес, със слаб вятър
Предимно слънчево време днес, със слаб вятър
Везенков се завърна в игра при успех на Олимпиакос в Евролигата
Везенков се завърна в игра при успех на Олимпиакос в Евролигата