НОВИНИ

Маноил Манев, ГЕРБ: Минаваме през кризи, но ги решаваме

bnt avatar logo
от БНТ
10:26, 07.06.2020
Чете се за: 01:25 мин.
У нас

Минаваме през кризи, но ги решаваме. Дай боже и с пандемията да отшумят нещата, да не се повтаря. Но всички мерки, които се взеха, и при тази и при пернишката криза, ние ги решаваме, защото премиерът слуша хората.

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от парламентарната група на ГЕРБ Маноил Манев.

Той уточни, че вярва изключително много на премиера Борисов и на неговата визия, защото винаги когато е казвал нещо, то се е случвало след това. "Ние правим, и господин Борисов го е казвал много пъти и навсякъде, политика за българския гражданин. Понякога с цената на много врагове, но това е силната държава, това е силният политик – да можеш да излезеш и да удариш по масата", коментира депутатът.

Според него изключително трудно е да оборваш всички глупости, които говори опозицията.

Маноил Манев - депутат от ГЕРБ: Последните седмици си мисля, че може да се направи едно шоу на кибиците. Вадим най-сладкодумните хора от опозицията, пращаме ги по студията, и тая стара думичка кибик – този, който стои отстрани или не може да играе шах и табла, обаче дава акъл, или никога не е играл, само е гледал как се прави, или пък никой не иска да играе с него, защото не става за това.

Според Манев правителството е направило всичко за своите граждани.

Маноил Манев - депутат от ГЕРБ: Лесно е да даваш акъл. Начело с президента, с най-сладкодумните от опозицията само да казваш и да сочиш някакви неща, които няма да се случат. Няма значение, сега като ги кажем, хората ще ги чуят, ще обърнат внимание на нашите сладкодумни приказки. Това е редовно.

Депутатът коментира и темата за ударите на олигарсите. Той беше категоричен, че тръгнеш ли да го решаваш този проблем, вълната срещу теб няма как да ти се размине. "Става въпрос за едни хора с милиони, с финансов потенциал, с различно мислене от нормалното. Е, няма как да не ти отговорят. И ти я правиш тази крачка. Да излезеш на този фронт – това всъщност е държавническото отношение", допълни Манев.

За Цветан Цветанов депутатът от ГЕРБ беше лаконичен.

Маноил Манев - депутат от ГЕРБ: Той казваше и казва, че политиката е дълго бягане. Това е негова теза. Аз ще кажа нещо като лично мнение – в спорта и в средните бягания, които са неговата страст, не е много важно как стартираш, важното е изобщо да финишираш. Политически проекти ще се роят. Нека да се роят. ГЕРБ е обединен. ГЕРБ прави политика за хората и това всъщност е силата на ГЕРБ.

Вижте още от разговора във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 години от най-масовия митинг в България - Филип Димитров пред БНТ
30 години от най-масовия митинг в България - Филип Димитров пред БНТ
Банкси посвети творба на протестите и Джордж Флойд
Банкси посвети творба на протестите и Джордж Флойд