НОВИНИ

Манол Иванов пред БНТ: Футболните хора копнеят да видят решения от някой нов човек (ВИДЕО)

"Над очакванията ми се случват нещата към момента", споделя синът на легендата на Левски - Александър Манолов

Манол Иванов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:44, 04.02.2024
Чете се за: 04:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Кандидатът за президент на БФС Манол Иванов, който е син на легендата на Левски - Александър Манолов, говори в предаването "Арена спорт" за това какво иска да промени в българския футбол и как трябва да тръгнат нагоре нещата в този спорт.

"През годините в живота си, в бизнеса, съм се ръководил от една максима, когато говоря с човек, който има бизнес или е направил друго нещо, в един момент си казвам: "Защо и аз да не го направя? Имам ли тази възможност? Имам ли опита?" Това започна да поражда в мен тази сериозна идея", сподели Иванов пред камерата на БНТ.

Наскоро той започна да обикаля из България, за да се среща с отделните клубове в страната. Бившият изпълнителен директор на Нефтохимик Бургас разказа как протича кампанията и как футболните хора приемат неговите идеи.

"Над очакванията ми се случват нещата към момента. На всяка една среща има посещение от почти 90-95% от представителите на футболните клубове. Видях, че копнеят за това да видят някакви решения, някакви виждания от някой нов човек", коментира той.

Иванов говори за шансовете си да стане президент на БФС. Той коментира и другите кандидати за този пост.

"В пространството се говореше, че новият президент трябва да бъде не толкова разпознаваем, да бъде бизнесмен. Тръгнах много смело напред, но онзи ден, когато чух от един от моите съперници - Георги Градев, малко се дезориентирах, след като той каза, че ние останалите сме "джоук" (шега, смешка). За мен не е ок, предвид неговото сътрудничество в екип през последната година и половина и последвалото му напускане на щаба на Димитър Бербатов. Много уважавам Христо Крушарски за това, което прави през годините. Той обаче, има един проблем. Крушарски е собственик на клуб и преди време придоби 100% от акциите. Ако печели изборите, той трябва да напусне Локомотив Пловдив, защото се получава конфликт на интереси. Бях фен на Илиян Стоянов, но предвид това, че той наблюдава процесите от около 10 000 километра и чете това, което е само в медиите, смятам, че няма кой знае какви шансове. Това не значи, че аз ставам лидер", заяви той.

Иванов сподели, че планира да намали броя на хората в Изпълкома на БФС, като в него вече няма да има футболни президенти.

"Бих намалил бройката на хората в Изпълкома до 7, ако първенствата се администрират от Професионалната футболна лига. От ПФЛ ще имат квота от двама души в Изпълкома, колкото ще бъде тази и на БФС, а последните трима членове ще бъдат определени от клубове, без да бъдат избирани президенти или собственици на отборите", каза Иванов.

Цялото интервю с него можете да видите във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проверка на факти: Затрупан ли е центърът на Париж със слама?
Проверка на факти: Затрупан ли е центърът на Париж със слама?
Микел Артета: Юрген Клоп ще ни липсва, но засега е тук
Микел Артета: Юрген Клоп ще ни липсва, но засега е тук