НОВИНИ

Мариана Тошева ще е новият ръководител на координационната група за бежанците

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
11:56, 29.04.2022
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Слушай новината

Председателят на Агенцията за бежанците Мариана Тошева е предложението на правителството за ръководител на Оперативната координационна група към Министерския съвет.

Това обяви вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова, която откри дискусия на тема: „Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България“, провеждаща се в представителството на Европейския парламент у нас.

Мариана Тошева ще замести на поста Валери Рачев, който преди седмица се оттегли поради лични причини. Тошева стана председател на агенцията за бежанците на 23 март т.г., когато премиерът освободи от този пост Петя Първанова заради незадоволителни резултати.

"България показва лидерство и непоколебимост. Позиция, която ме кара да се гордея", заяви още Калина Константинова за помощта, която страната ни оказва на бягащите от военния конфликт.

Задачата на Оперативната координационна група към Министерския съвет е да координира действията за евакуирането и настаняването на потърсилите закрила у нас от началото на войната в Украйна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Муфлоните в столичния зоопарк се радват на поколение (Снимки)
Муфлоните в столичния зоопарк се радват на поколение (Снимки)
Уест Хем разследва инцидент с двама футболни коментатори
Уест Хем разследва инцидент с двама футболни коментатори