НОВИНИ

Марин Петков: Левски се стреми да побеждава във всеки мач и да доминира над съперниците

Нападателят на "сините" бе избран за играч на месец март от спортните журналисти.

марин петков добре покажем терена дали сме готови предните места класирането
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:14, 01.04.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски ще покаже на терена къде е мястото му в крайното класиране на българското първенство по футбол, а не на думи. Това каза нападателят на "сините" Марин Петков на пресконференция днес. Той бе избран от спортните журналисти за най-добър футболист в родния шампионат за месец март.

Левски не бе в най-доброто си състояние в края на есенния дял, но "сините" спечелиха пет пъти през пролетта и направиха едно равенство. В петък 26-кратните шампиони надвиха с 2:0 Славия, като Марин Петков вкара втория гол в добавеното време. Той успокои "сините" фенове, тъй като през второто полувреме гостите доминираха на "Герена".

"Всеки един човек, а и най-вече спортист, има спадове и възходи. Това е нормално нещо в живота и важно е как ще го преодолееш", заяви Петков.

"В последния мач отпаднахме физически през второто полувреме. По-важното обаче е, че не допуснахме гол и взехме трите точки. Сега ни предстоят най-приятните за мен дербита в България с ЦСКА-София и Лудогорец. Надявам се да излезем благополучно от тях. Надявам се да издържим физически. И ние, и треньорите, правим всичко по силите ни", добави играчът на Левски.

Левски не е печелил от доста време срещу Лудогорец, но настоящата форма на отбора кара привържениците да мечтаят не само за победа в този мач, а и може би за класиране в челото на Първа лига.

"Надявам се да развалим тази серия (срещу Лудогорец - б.а.). Негативна е, но сериите са за това - за да се развалят", продължи нападателят на младежкия национален отбор

"Не мисля, че трябва да говоря за амбициите ни. Стремим се да играем все по-добре, да си изграждаме стила и да печелим максимален брой точки. Не мисля, че трябва да се изхвърляме с изказвания. По-добре е да покажем на терена дали сме готови за по-предните места в класирането", заяви Петков.

"Стремим се да побеждаваме във всеки мач и да доминираме над съперниците. Мисля, че статистиката е показателна. Треньорът изисква от нас да играем съвременен футбол, както е на запад - с повече движение и ротации", добави играчът на "сините".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистът Мартин Атанасов се завръща в Турция
Волейболистът Мартин Атанасов се завръща в Турция
Юношеският ни национален отбор по футбол до 16 години загуби от Вестфалия във втората контрола в "Бояна"
Юношеският ни национален отбор по футбол до 16 години загуби от Вестфалия във втората контрола в "Бояна"