НОВИНИ

Маринела Арабаджиева под "домашен арест". Съпругът й чака обжалването

bnt avatar logo
от БНТ
18:40, 28.05.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Съдът разпореди Маринела Арабаджиева да бъде пусната под домашен арест незабавно. Същата мярка постанови и за съпруга ѝ Ветко Арабаджиев. Той обаче няма да бъде пуснат незабавно, тъй като решението подлежи на обжалване пред Апелативния специализиран съд.

Както стана ясно, съдът спря делото срещу Ветко Арабаджиев заради висящо дело в Испания по нова заповед за арест, издадена на 24 април 2020 година.

Папките с доказателствата срещу него и останалите седем подсъдими за участие в огранизирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари са върнати на прокуратурата, за да бъдат отстранени процесуални нарушения.

Специализираният съд отказа да намали паричните гаранции на сина на Ветко Арабаджиев - Вълчо и други подсъдими по делото.

Припомняме ви, че Ветко Арабаджиев бе върнат у нас през май миналата година, а преди това бе издирван и заловен заедно със съпругата си Маринела в Испания.

Срещу бизнесмена има три обвинения - за участие в престъпна група, данъчни престъпления и пране на пари.

Съпругата му Маринела бе екстрадирана от Испания на 30 май миналата година и също ѝ бяха повдигнати обвинения за данъчни престъпления и пране на пари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордьор! Изписаха леля Здравка след 65 дни в реанимация заради COVID-19
Рекордьор! Изписаха леля Здравка след 65 дни в реанимация заради COVID-19
Жители на Хасково протестират срещу застрояването в парк Ямача
Жители на Хасково протестират срещу застрояването в парк Ямача