НОВИНИ

Мария Гигова беше удостоена с приза "Меглена Михайлова"

легендарната мария гигова зала славата неделя август
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:16, 17.09.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Живата легенда в българската художествена гимнастика Мария Гигова получи приза "Меглена Михайлова" по време на международния турнир "Морски грации", който се провежда този уикенд във Варна.

Анелия Атанасова, председател на турнира "Царица Маргарита", връчи лично наградата на първата в света трикратна световна шампионка Гигова, чийто треньор е била и самата Меглена Михайлова, основател на КХГ Грация.

Приз получи и председателката на "Грация" Кристиана Генчева, която беше удостоена през миналия месец с Почетен златен медал "За заслуги към Варна".

По традиция Национална спортна база "Спортпалас" край Варна пък бе домакин на деветия международен турнир по художествена гимнастика "Морски звезди" и Приз "Меглена Михайлова", организиран от КХГ Грация, със съдействието на Министерството на младежта и спорта, Община Варна и БФХГ. Той е в памет на основателката на клуба Меглена Михайлова.

В състезанието се включиха близо 400 гимнастички от 19 спортни клуба в различни категории и възрастови групи, които премериха сили в индивидуалната и ансамблова надпревара, както и във вече утвърдената от БФХГ Гимнастрада.

Тази година в надпреварата участие взеха и състезателки от Румъния, Турция и Русия.

Главен съдия на състезанието е Мария Калангерова, член на Треньорската комисия към БФХГ, главен треньор в СК Черноморец и личен треньор на златната олимпийска медалистка с ансамбъла от Токио 2021 Стефани Кирякова.

Във вчерашния ден призове получиха и три състезателки: Ирен Недева (Чар) за най-перспективна състезателка, Мария-Тереза Камерада за най-оригинална композиция и Христиана Терзиева за най-елегантна състезателка.

Днес надпреварата продължава с участието на девойки старша възраст, жени, ансамбли и гимнастрада.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лари Луполоувър се нареди 4-и на турнир в Латвия
Лари Луполоувър се нареди 4-и на турнир в Латвия
ПФК Арда изказаха своята подкрепа към Александър Тунчев и Ивайло Петков
ПФК Арда изказаха своята подкрепа към Александър Тунчев и Ивайло Петков