НОВИНИ

Мария Петрова стана почетен член на Европейската гимнастика

мария петрова стана почетен член европейската гимнастика
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
20:59, 01.12.2023
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Трикратната абсолютна световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова стана почетен член на европейската федерация по гимнастика.

Признанието за вицепрезидента на Техническия комитет по художествена гимнастика към Международната федерация (ФИГ) дойде по време на конгреса на Европейската гимнастика, който се провежда в София.

"Прекарах 16 години от своя живот в работа за европейската художествена гимнастика. Тези 16 години са наистина един голям опит. Моята цел е била винаги да отдам почит и благодарност на този спорт, който много ми е дал и обогатил", заяви Мария Петрова.

Преди да влезе в световната структура Мария Петрова беше президент на Техническия комитет по художествена гимнастика в континенталната централа.

Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика е четвъртият български представител, който получава това признание след легендата Мария Гигова – първата трикратна световна шампионка по художествена гимнастика, Тодорка Шишкова – председател на БФХГ от 1972 до 1973 година и Светослав Батов - дългогодишен деятел и бивш треньор на националния отбор по спортна гимнастика.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отиде си режисьорът Иван Станев
Отиде си режисьорът Иван Станев
Горя бившето Помощно училище във Варна
Горя бившето Помощно училище във Варна