НОВИНИ

Мария Петрова за съчетанията на гимнастичките: Много съм въодушевена от това, което видях

мария петрова момичетата добре подготвени
bnt avatar logo
от БНТ
13:35, 26.02.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Петрова е много въодушевена от изпълненията на гимнастичките по време на официалното представяне на съчетанията им за новия сезон пред феновете вчера в зала "София".

"Много съм въодушевена от това, което видях. Беше ми много приятно да проследя изпълнението на всички гимнастички. Видя се разликата в нивото на подготвеност. Това, което са заложили треньорите като съчетания, като разнообразие, като стойност на трудностите е наистина много добро. По време на някои съчетания, от гледна точка на артистичността, ме побиха тръпки, защото са много добро попадение", каза Петрова за БНР.

"Желая момичетата да са здрави. Трябва да продължат в същия дух, да работят така усърдно в посока вече да изработят композициите си и да ги представят по най-добрия начин - от гледна точка на тяло, на уред, на артистичност", допълни трикратната световна шампионка.

"Идеята да представим съчетанията на нашите момичета по този начин беше много добра. Беше хубаво да представим съчетанията с историята на музиката, с историята за идеята на композитора, с идеята на певеца да я изпее. Това беше показно, което би било хубаво да се наложи в международен план. Когато представим сюжетната линия преди състезателката, да играе, хората ще се въвлекат в историята. Така е много по-приятно и разбираемо. Хората ще разберат историята на гимнастичката, ще разберат това, което тя представя на терена", коментира още Петрова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма пречки ПФК Локомотив да играе на своя стадион, обяви областният управител на Пловдив
Няма пречки ПФК Локомотив да играе на своя стадион, обяви областният управител на Пловдив
Прокурор Талева проверява Борислав Сарафов за връзки с "Осемте джуджета"
Прокурор Талева проверява Борислав Сарафов за връзки с "Осемте джуджета"