НОВИНИ

Марияна Памукова: Боряна Калейн вече е много осъзнат състезател, доволна съм от моментната ѝ форма

марияна памукова боряна калейн вече осъзнат състезател доволна съм моментната форма
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
22:54, 13.04.2024
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Боряна Калейн Марияна Памукова заяви, че е доволна от своята възпитаничка след спечеления златен медал в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София.

Калейн заслужи титлата в индивидуалната надпревара, след като завърши със сбор от 137.300 точки, изпреварвайки Стилияна Николова, която остана със сребърното отличие.

"Доволна съм, тъй като тя изигра много стабилен многобой, изигра четири съчетания без груба грешка с до голяма степен показана трудност, така че съм доволна. На всички уреди има заложена повече трудност, отколкото тя успя да изиграе", заяви Памукова.

"Тя вече е много осъзнат състезател, изключително целенасочено работи в залата. Работим върху това да надграждаме нейната трудност, да стабилизираме пируетите, да стабилизираме изхвърлянията, съответно рисковите елементи да се получават по-добре. Нашата подготовката беше планирана тя да започне по-късно тази година с цел да бъде във върхова форма, когато предстоят най-важните състезания, така че аз съм доволна на този етап от нея", продължи тя.

Наставникът на Боряна Калейн говори още и затова какво предстои за родната състезателка във времето до Олимпийските игри в Париж 2024.

"Първоначално бяхме решили да играе на по-малко състезания, но предвид това, че е с четири нови композиции, които са значително по-сложни от миналогодишните, решихме, че ще има нужда от малко повече изяви. Вече имаме обратна връзка за това на какво можем да наблегнем още да бъде малко по-категорично като изпълнение, за да може по-лесно да се съдийства и съответно зачита. Това беше първа много важна стъпка към олимпийските игри в Париж", коментира Марияна Памукова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиан Илиев: Победата срещу Левски и важна, защото искахме да си осигурим три мача у дома в плейофите
Илиан Илиев: Победата срещу Левски и важна, защото искахме да си осигурим три мача у дома в плейофите
България U18 мина и през Австрия и ще играе на европейското първенство по волейбол в Гърция и Румъния
България U18 мина и през Австрия и ще играе на европейското първенство по волейбол в Гърция и Румъния