НОВИНИ

Марияна Памукова: Радвам се, че Боряна Калейн по толкова категоричен начин извоюва квота за България за Париж 2024

марияна памукова радвам боряна калейн толкова категоричен начин извоюва квота българия париж 2024
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:31, 25.08.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Личната треньорка на двукратната световна вицешампионка Боряна Калейн - Марияна Памукова беше много щастлива от успяха на своята възпитаничка на шампионата на планетата в испанския град Валенсия. Освен двете отличия на бухалки и лента, Калейн, която тази година стана абсолютна европейска шампионка взе и квота за Париж 2024.

"Винаги на косъм й се разминаваше от това да спечели индивидуален медал, тъй като тя има сребърен от отборната надпревара през 2018 година. Но индивидуален медал никога не е печелила до момента. Така че и аз и тя сме много щастливи от това, че успя да се пребори", каза Памукова след втория ден на първенството.

"Тежко състезание, форматът е труден, но тя пък е достатъчно зряла, за да знае как да се справи с този формат и да показва това, което може и формата, в която е. Квотата ни беше приоритет номер 1 на това световно първенство и се радвам, че тя по толкова категоричен начин извоюва квота за България", добави треньорката.

Калейн завърши четвърта на финалите на обръч и на топка вчера, когато празнуваше 23-ия си рожден ден. Изненадващо за всички фенове тя не беше поздравена от организаторите.

"Тя не се сломи, въпреки че вчера беше доста натъжена. Не само от факта, че не успя да се пребори за медал, ами от факта, че тя беше рожденичка и не беше поздравена официално от организаторите - нещо, което не се случва по състезанията. Напротив, всички рожденици официално са поздравявани. Така че тя беше тъжна, но не и разочарована. Напротив, приятно ядосана, така че да й помогне този яд в играта й днес. За многобоя в събота очаквам да е стабилна, да продължи да играе съчетанията си без груби грешки и каквото се случи накрая", коментира още Марияна Памукова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на Аякс: Чудесно гостуване, надявам се и в реванша да стане добър мач
Треньорът на Аякс: Чудесно гостуване, надявам се и в реванша да стане добър мач
Ентеровирусите - основен причинител на инфекции това лято
Ентеровирусите - основен причинител на инфекции това лято