НОВИНИ

Мартин Стоев с ценни съвети към волейболните национали преди Световното

мартин стоев дадем всичко себе победа италия
bnt avatar logo
от БНТ
13:14, 23.09.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България за мъже до 21 години има потенциал за запомнящо се представяне на Световното първенство по волейбол. Това обяви шампионът в тази възраст през 1981 г. в Кайро Мартин Стоев, който преди месец изведе юношите до сребърните медали в Техеран.

Той даде своите съвети за успех преди началото на шампионата. България е съдомакин на първенството заедно с Италия.

“Момчетата ще играят добре, все пак първенството е в България, както се казва и стените помагат. Важното е да играят с голямо желание, да се раздават до край и аз мисля, че отборите са равностойни в нашите групи, така че имаме всички шансове да продължим напред“, сподели Мартин Стоев пред БНТ.

Младежите ни започват участието си на шампионата на планетата днес в 19:00 часа срещу Бахрейн в зала “Левски София”. Срещата ще се изиграе без публика, заради противоепидемичните мерки в страната.

„Важното е да са изградени бойци, да не се предават, да не се страхуват от противника, да се раздават на 100%, това са най-важните неща, като разбира се са и волейболните умения, без тях не може, но манталитетът е най-важен – трябва да е на победители и мечтите им да са големи, това са важните неща в един отборен дух, според мен”, каза наставникът на юношите.

Първите два отбора във всяка група продължават във финалната осмица, разпределени в нови две групи по 4 тима. Класиралите се на първите две места от втората групова фаза продължават към полуфиналите и битката за медалите.

Освен Бахрейн, в Група "В" нашите момчета ще премерят сили още с отборите на Куба и Полша, а у нас ще се играят и мачовете от Група "D", в която са Русия, Бразилия, Камерун и Канада.

На 24 септември от 19.00 часа България излиза срещу Куба. На 25 септември от 19.00 часа селекцията на Найден Найденов се изправя срещу Полша.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП проверява над 2100 фирми заради високи касови наличности
НАП проверява над 2100 фирми заради високи касови наличности
Пламен Константинов и Локомотив (Новосибирск) с две победи за един ден
Пламен Константинов и Локомотив (Новосибирск) с две победи за един ден