НОВИНИ

Масовата ваксинация в Русия е в ход, от утре започва във Великобритания

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:54, 07.12.2020 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Русия и Великобритания са в центъра на общественото внимание, заради масовата ваксинация срещу COVID-19. След Москва, ваксинирането със Спутник-V от днес се провежда във всички руски региони. Във Великобритания първите дози от ваксината на Pfizer/BioNTech вече са в определените за ваксиниране болници. Утре в страната започва най-масовата ваксинация в британската история.

Русия осъмна с тревожна статистика - новите случаи на COVID-19 от изминалото денонощие са над 28 100. Като около 7300 са в Москва. Смъртните случаи заради коронавируса са 456. След два дни на ваксинация в Москва жителите на руската столица приемат със смесени чувства кампанията.

Последни приготовления и проверки преди масовата ваксинация във Великобритания. Вчера бяха доставени първите дози от ваксината.

Луис Кохлан, фармацевт: Невероятно е. Очевидно, не мога да ги държа в ръцете си, защото са студени - минус 70 градуса. Съхраняваме ги при минус 73 градуса. Те ще бъдат извадени в точния момент. Болницата прави последни проверки за изпълнението на ваксинацията.

Начало на масовата ваксинация във Великобритания

С наближаването на масовата ваксинация във Великобритания се наблюдава засилване на конспиративните теории.

Даниел Фрийман, професор по клинична психология, Оксфордски университет: Всеки един на 10 британци споделя конспиративни твърдения за COVID-19.

Другите европейски държава също се готвят за масово поставяне на ваксини. Днес стана ясно, че военно летище край Рим се превръща в национален склад за COVID ваксините.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваксини срещу COVID-19 вече и у нас. Кога ще бъдат достъпни и как ще се разпределят?
Ваксини срещу COVID-19 вече и у нас. Кога ще бъдат достъпни и как ще се разпределят?
Две жени с COVID-19 родиха здрави бебета в Пазарджик
Две жени с COVID-19 родиха здрави бебета в Пазарджик