НОВИНИ

Мая Манолова: "Изправи се.БГ" иска ревизия на всеки политик, независимо от партийната му принадлежност

bnt avatar logo
от БНТ
10:10, 20.09.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов", че формацията ще влезе в следващия парламент. Тя беше категорична, че няма да прави коалиция с Бойко Борисов.

Мая Манолова каза още, че движението има за цел да направи ревизия на всеки овластен политик, независимо от партийната му принадлежност. Основните задачи на платформата са демонтиране на сегашния управленски модел и непосредствени мерки за повишаване на доходите на гражданите.

Определи сдружението като широка гражданска платформа с отворен формат, открита за всички сили - и отляво, и отдясно, които се изправят срещу сегашния олигархичен модел на управление.

Що се отнася до това кои политически и обществени организации са партньори на движението, Манолова заяви:

"Ние казахме, че няма да правим партия... Ще участваме в изборите с партньорска мрежа, в основата на която е гражданска организация "Изправи се, България". Всъщност възпроизвеждаме модела от местните избори в София, който се оказа устойчив. В нея влиза граждански организации, инициативни комитети от цялата страна, които имат своите каузи, са наши естествени партньори, отделни личности и партии, младите партии отдясно - ДБГ, ВОЛТ, Движението на Татяна Дончева, социалдемократи, а също и земеделци - "Нова алтернатива.

Гледайте повече от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ връща едностранно санкциите срещу Иран
САЩ връща едностранно санкциите срещу Иран
Валери Симеонов: Безсмислено е подаването на оставка 6 месеца преди изборите
Валери Симеонов: Безсмислено е подаването на оставка 6 месеца преди изборите