НОВИНИ

Мая Манолова: Вярвам, че мостовете между партньорските формации не могат да бъдат изгорени

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 10.08.2021
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Вярвам, че мостовете между партньорските формации не трябва и не могат да бъдат изгорени, така че раздаването на квалификации без аргументи не издава силна позиция на тези, които ги правят.

Това заяви лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" на излизане от парламента. Днес стана ясно, че партия "Има такъв народ" няма да внесе за гласуване проекта си за правителство.

Според нея 46-ият парламент е тласкан да приключи по същия начин като 45-ия, защото очевидно хората на Слави Трифонов искат цялата власт.

"С 65 депутати това няма как да се случи с пълната липса на уважение и на желание да се води нормален диалог и нормален разговор с потенциалните партньори. Предателство към избирателите на "Изправи се БГ! Ние идваме!", към хората от протестите, към българските граждани би било да се поддадем на извиване на ръце и на подкрепа на правителство без споразумение, без ясно заявени приоритети, без ангажименти кога и как ще се случат реформите, които хората искат", категорична беше Мая Манолова.

По думите ѝ в декларацията, която е била изчетена на парламентарната трибуна, няма конкретика: смятат ли и кога да правят промени във Висшия съдебен съвет, да сменят главния прокурор, кога и как ще бъдат повишавани доходите, пенсиите.

"Там са едни голи намерения, едни желания, стремеж към, усилия за, не е това очакването на хората, те искат ясно поети ангажименти", смята Манолова.

Според нея партията на Слави Трифонов ще има възможност да докаже, че наистина искат да държат далеч ГЕРБ и ДПС от властта, като се включат в разговори за третия мандат.

"Истинският стремеж към пълна власт без коментар и без обсъждане е в заявеното намерение да не се участва в никакви разговори, освен в претенцията да бъде направен кабинет без уговорки, без ангажименти, от първата политическа сила", каза още тя.

Манолова апелира да има разговори между четирите формации: "Има такъв народ", "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме!" и БСП, за да се получи съгласие между тях на кого да бъде даден мандатът, какви да бъдат приоритетите, какъв да бъде неговият срок и конкретно по месеци и дни кога какво да се случи.

Още политически реакции вижте в прякото включване на Александър Марков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Данаилов, ИТН: Няма разочарование, чувстваме се предадени
Пламен Данаилов, ИТН: Няма разочарование, чувстваме се предадени
Спешни лекари излязоха на протест в няколко града в страната
Спешни лекари излязоха на протест в няколко града в страната