НОВИНИ

Мъж е пострадал при трудова злополука в завод "Арсенал" в Казанлък

завод Арсенал
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:43, 05.01.2024
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Мъж е пострадал при трудова злополука в оръжейния завод "Арсенал" в Казанлък, съобщават от Районната прокуратура в Стара Загора. Обвинението е започнало разследване по досъдебно производство.

Пострадалият е с изгаряния втора степен в областта на лицето, след инцидента е откаран за оказване на медицинска помощ и е настанен за лечение в хирургичното отделение на болница в Стара Загора. Няма опасност за живота му.

Инцидентът е станал на 4 януари в 23.55 часа в завод 3, цех 140 на завод "Арсенал". Пострадалият - мъж на 47 години, е със средна телесна повреда поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, посочват от прокуратурата.

Извършен е оглед на местопроизшествието, като първоначалната констатация за причината за настъпване на инцидента е самозапалване на барут. По време на работа с барутна смес на вал-машина е възникнало възпламеняване без взрив. В помещението не е възникнал пожар и не са причинени материални щети.

Извършват се активни действия по събиране на доказателства. Предстои назначаване на съдебномедицинска експертиза и техническа експертиза за установяване причината за настъпване на инцидента, както и разпити на свидетели. Срокът за разследване е двумесечен.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицай пострада в опит да спре масов бой в квартал "Орландовци"
Полицай пострада в опит да спре масов бой в квартал "Орландовци"
Орландо Меджик ще извади от употреба №32 в чест на Шакил О'Нийл
Орландо Меджик ще извади от употреба №32 в чест на Шакил О'Нийл