НОВИНИ

Мъж запали жена си докато спи, ревнувал я болезнено

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:34, 16.09.2020
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Мъж подпали жена си докато спи. Ужасяващата история се разиграла снощи във врачанското село Три кладенци. Горящата фигура на жената била забелязана от случаен човек в момент, в който жертвата се опитвала да угаси пламъците по себе си. Хората от селото още са в шок от жестокостта, която съпругът е проявил към жертвата си.

Жената си легнала рано, защото трябвало да става за нощна смяна. След като заспала, съпругът й се вмъкнал в спалнята, полял я с бензин, който купил два дни по-рано и я запалил. Синът им и двама негови приятели първи чули писъците ѝ и виковете за помощ. Заварили жената да се гаси сама на дворната чешма.

Марин Георгиев, свидетел: Молеше се за помощ. Беше на чешмата отвън и се мокреше и се молеше за помощ. Ние я намерихме със сина й и с един приятел. И влязохме и почнахме да гасим къщата. И приятеля изкара от там едно одеало и я зави.

В този момент подпалвачът още бил в къщата и агресията му се насочила и към собствения му син - подгонил го да го сече с коса.

Милен Татянов, син на пострадалата: Тръгнах да спасявам мама и му казах защо прави така и той тръгна с коса по мен.

Така преди години бащата нападнал с нож по-големия си син и го изгонил от дома. 45-годишната жена единствена работела и издържала всички. Минавала десетки километри на ден, за да изхранва семейството. Съседите ѝ много я жалят, защото от нея видели само добро.

Жената купила къщата със заем и се пренесли да живеят в нея преди по-малко от година. Карали се, но никой не допускал, че може да се стигне дотук. Мъжът, който вече е изтърпял две присъди за кражби, успял да се скрие през нощта, но сутринта полицаите го намерили и арестували.

Разследващите са категорични, че запалването е с цел да умъртви жената. Тя е в тежко състояние и с изгаряния над 90%. Според хората от селото причина за зловещото деяние е болезнена ревност.

Репортер: Десислава Пепова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров продължава в Рим
Григор Димитров продължава в Рим
Светлана Тихановская ще посети Европейския парламент
Светлана Тихановская ще посети Европейския парламент