НОВИНИ

Медведев, Циципас и Руне записаха победи на турнира в Рим

Даниил Медведев
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:33, 14.05.2023
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият водач в световната ранглиста по тенис Даниил Медведев постигна първа победа в кариерата си на турнира на клей от сериите "Мастърс 1000" в Рим.

27-годишният руснак, който имаше 76 победи в кариерата си на "Мастърс" надпревари, постигна дебютния си успех в италианската столица след 6:4, 6:2 над финландеца Емил Руусувуори в среща от втория кръг.

Двубоят започна лошо за Медведев, който само за няколко минути се оказа изоставащ с 0:3 гейма в резултата, но поставеният под №3 в схемата бързо намери начин да излезе от тежкото положение и скоро след това изравни за 3:3. Подемът в играта на Медведев продължи и той реализира още един пробив за 5:3 гейма. Във втория сет руснакът отново печелеше с лекота геймовете, в които неговият противник имаше началния удар и така след само 89 минути игра той успя да приключи срещата.

В третия кръг Медведев ще играе с испанеца Бернабе Сапата-Мирайес, който още в събота успя да се класира за тази фаза.

Напред в турнира продължава и петият в схемата Стефанос Циципас. Първата ракета на Гърция доигра мача си с португалеца Нуно Боржеш, който бе прекъснат в събота в началото на втория сет, за да го спечели с 6:3, 6:3 за общо само 71 минути игра.

Следващият съперник на Циципас ще бъде италианецът Лоренцо Сонего.

В горната част на схемата, в която вече се играят мачове от третия кръг, победа записа №7 в схемата Холгер Руне. Младият датчанин нямаше големи проблеми срещу участващия с "уайлд кард" представител на домакините Фабио Фонини. Руне поведе с по два пробива аванс в началото и на двата сета и практически лиши мача от каквато и да е интрига.

За място на четвъртфиналите Руне ще спори с австралиеца Алексей Попирин, който надигра със 7:5, 7:5 руснака Роман Сафиулин.

Изненадата на деня до момента поднесе Яник Ханфман. Германецът, който е един от тесните специалисти в играта на клей, се наложи с 6:4, 6:1 над №9 в схемата Тейлър Фриц от САЩ в мач от втория кръг. Ханфман записа 27 печеливши удара срещу само 11 за съперника му, като американецът го подпомогна и със слабия си сервис. Фриц вкара едва 45 процента от първите си подавания и не успя да спаси нито една от петте възможности за пробив, които се отвориха пред Ханфман.

Следващият съперник на Ханфман ще бъде друг специалист на "червени" кортове - Марко Чекитано. Италианецът надигра с 6:2, 6:2 Роберто Баутиста Агут.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Процедурата за освобождаване на Гешев може да приключи до края на май, коментира член на ВСС
Процедурата за освобождаване на Гешев може да приключи до края на май, коментира член на ВСС
Най-вкусната вода на света и за обитателите на едно от езерата на Ливингстън
Най-вкусната вода на света и за обитателите на едно от езерата на Ливингстън