НОВИНИ

Медведев пречупи Зверев и се доближи до 1/2-финалите в Торино

медведев пречупи зверев доближи финалите торино
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
20:05, 16.11.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Данийл Медведев надви Александър Зверев във втори мач от Червената група на заключителния Мастърс на осемте най-добри с 6-3, 6-7 (3), 7-6 (6) за близо два часа и 40 минути битка.

Откриващата част бе решена от ранен пробив в полза на действащия шампион, който дръпна на бърза ръка с 3-0 и не погледна повече назад в сета. Във втория Зверев спаси три точки за пробив, преди победителят в частта да бъде определен след тайбрек. В него олимпийският шампион бе по-съобразителен и вкара срещата в трети сет. Там Медведев спаси една възможност за пробив при нова доминация на сервиращите, която закономерно доведе до още един тайбрек.

В него Зверев спаси два мачбола, но се пропука при третия и така руският му опонент записа втори пореден трисетов успех в италианския град. Медведев спечели откриващия си мач срещу дебютанта на финали на АТП Хуберт Хуркач след обрат, а днес пречупи Зверев след много оспорвана битка. Германецът завърши с повече уинъри и по-малко непредизвикани грешки, но Медведев не допусна пробив във втора последователна среща, спасявайки и четирите шанса за брейк в мача пред съперника. Шампионът от Ю Ес Оупън вече води в преките мачове със Зверев – 6-5, след петата си поредна победа над него, включително и съвсем наскоро в полуфиналите на Мастърса в Париж.

Медведев оглавява Червената група с две победи от два мача, втори е Зверев с една победа и една загуба, след като спечели срещата си с представителя на домакините след 7-6, 1-0 и отказ на италианеца поради травма. По-късно тази вечер Беретини ще играе с Хуркач, а ако не успее да излезе на корта, той ще бъде заменен от резервата и негов сънародник Яник Синер. Медведев ще достигне полуфиналите на турнира, ако полякът запише победа срещу местния любимец.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ескалация: Водни оръдия и сълзотворен газ на границата между Полша и Беларус
Ескалация: Водни оръдия и сълзотворен газ на границата между Полша и Беларус
До полунощ се очакват окончателните резултати от изборите за президент
До полунощ се очакват окончателните резултати от изборите за президент