НОВИНИ

Микел Артета: Трябва да бъдем по-мотивирани, по-амбициозни и по-смели

Арсенал остана втори във Висшата лига на две точки от шампиона Ман Сити в крайното класиране.

микел артета бъдем мотивирани амбициозни смели
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:06, 20.05.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Микел Артета обеща, че Арсенал ще се върне по-силен и ще спечели Висшата лига, след като „топчиите“ не успяха да свалят Манчестър Сити от върха за втори пореден сезон. Лондончани надвиха Евертън с 2:1 у дома в последния ден от кампанията, но Сити взеха своето срещу Уест Хем след 3:1 и така завоюваха рекордна четвърта поредна титла. "Артилеристите" останаха на две точки от "гражданите" в крайното класиране.

„Поздравления преди всичко за Манчестър Сити за спечелването на Висшата лига. Днес емоциите бяха смесени. Първо, горд съм от моя щаб и играчите. Те свършиха невероятна работа и опитаха всичко, за да спечелят титлата. За съжаление не съумяхме да го направим. Сити ни отнеха тази възможност за втори пореден сезон. Има само един начин да минем финалната права – да сме по-мотивирани, по-амбициозни и по-смели. Това е следващата крачка. Ако направим това, което трябва да направим, ще бъдем по-близо и в края ще я спечелим. Кога? Не знам, но ако продължаваме да чукаме на вратата и да сме толкова близо, накрая ще се случи“, каза испанецът.

Арсенал спечели 16 от 18-те си мача в Премиършип тази година, като завърши наравно 0:0 със Сити на „Етихад“ и загуби от Астън Вила с 0:2 у дома.

"Със сигурност, загубата от Астън Вила у дома. Първото полувреме резултатът трябваше да бъде 4:0. Може би сега нещата щяха да са различни. Това, което се случи миналия вторник на мача между Тотнъм и Манчестър Сити (б.ред – пропускът на Хюн Мин Сон при 1:0 за Сити), може би ние щяхме да сме шампиони. Разликите са много малки. Това е кредитът, който заслужават клубът и отборът. Правим всичко това срещу най-добрия отбор в историята на Висшата лига досега“, добави Артета.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гуардиола: Трудно е да имаш мотивация, когато си спечелил всичко
Гуардиола: Трудно е да имаш мотивация, когато си спечелил всичко
Южноафриканка записа най-добро време за сезона на 800 метра на Диамантената лига в Маракеш
Южноафриканка записа най-добро време за сезона на 800 метра на Диамантената лига в Маракеш