НОВИНИ

Минесота надви Флорида в двубой с 10 гола в НХЛ

Чикаго се наложи с 4:3 над Ню Йорк Айлендърс

Минесота
Снимка: Facebook: Minnesota Wild
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:39, 20.01.2024
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Кирил Капризов вкара два гола, а Минесота отбеляза пет от шестте си попадения във вратата на Флорида при числено превъзходство. Гостите от Минеаполис спечелиха с 6:4, но това не променя особено положението им класирането, тъй като са предпоследни в Централната дивизия на НХЛ.

Йоел Ериксон-Ек и Матс Зукарело също бяха точни при наказания на Флорида, Брок Фейбър направи три асистенции, а Мат Болди – две. Вратарят на гостите Марк-Андре Фльори спаси 10 от 11 изстрела преди да бъде заменен заради травма в лицето 9:28 минути преди края на втората част. Мястото му зае Филип Густавсон и спаси 25 изстрела.

Аарон Екбалд, Еету Луостаринен, Антон Лундел и Густав Форшлинг бяха точни за домакините от Сънрайз (Флорида), които са 2-и в Атлантическата дивизия.

Сет Джоунс се разписа в 22-ата секунда на допълнителното време, а Чикаго се наложи с 4:3 над Ню Йорк Айлендърс. Джейсън Дикинсън се отличи с гол и два решаващи паса, но тимът им така или иначе е на последното място в Централната дивизия. Айлендърс с 49 точки е 6-и в Столичната.

Джоуи Андерсън и Борис Качук също бяха точни за успеха, а вратарят им Петер Мразек спаси 28 шута. Кайл Палмиери беше най-полезен за Айлендърс с гол+пас.

Каролина се наложи над Детройт с 4:2 у дома, като Андрей Свечников вкара за 3:2 в третата част при числено превъзходство. Джордан Мартинук и Мартин Некас също бяха точни по-рано в срещата, а Себастиан Ахо добави четвъртия гол на празна врата.

Александер Холц, Нико Хишиер и Натан Бастиен ре разписаха в разстояние на 6:03 минути за Ню Джърси, който срази с 4:1 Калъмбъс като гост. Така те прекъснаха серията си от две поредни поражения, но с 49 точки с на 5-о място в Столичната дивизия.

Джон Мартино беше автор на четвъртия гол, а вратарят Витек Ваначек отби 28 изстрела. Коул Зилингер вкара единствено във вратата на чешкия страж.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радослав Янков стартира с №13 на Световната купа в Пампорово
Радослав Янков стартира с №13 на Световната купа в Пампорово
Проверка на факти: Съгласила ли се е България да приеме 6000 мигранти срещу членство в Шенген?
Проверка на факти: Съгласила ли се е България да приеме 6000 мигранти срещу членство в Шенген?