НОВИНИ

"Министърът на раздора": Да бъде или да не бъде Калин Стоянов министър

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 19.08.2024 (обновена)
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Да бъде или да не бъде Калин Стоянов министър се оказа най-големият вододел сред българските политици. Името му трупа политическо напрежение не за първи път.

То стартира през ноември миналата година след протестите срещу БФС. Тогава първо ПП-ДБ, а веднага след това премиерът Николай Денков, поискаха Калин Стоянов да напусне поста. До подаване на оставка и до гласуването ѝ в Народното събрание не се стигна. Тогава правителството управляваше с подкрепата на така наречената сглобка и ГЕРБ и ДПС дадоха да се разбере, че стоят зад министъра.

Калин Стоянов се оказа и причината да не се осъществи ротацията между Николай Денков и Мария Габриел. Бойко Борисов няколко пъти досега е заявявал, че заради Калин Стоянов ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са се разбрали и мандатът на кабинета "Денков - Габриел" приключи преждевременно.

ПП-ДБ продължи обаче атаките си срещу Калин Стоянов. При консултациите при съставянето на служебното правителство на Димитър Главчев ПП-ДБ напуснаха демонстративно след като разбраха, че Калин Стоянов остава министър и в служебния кабинет.

Така се стигна и до днешния епизод, в който "министърът на раздора" стана причина да се блокира процедурата за новото служебно правителство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Стоянов ще защитава цветовете на Черно море
Николай Стоянов ще защитава цветовете на Черно море
Почина бившият футболист на Ботев (Пловдив) Георги Аврамов
Почина бившият футболист на Ботев (Пловдив) Георги Аврамов