НОВИНИ

Министърът на туризма коментира проблема с гръцкия туроператор

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:00, 29.06.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на туризма Стела Балтова коментира днес казуса с "Музенидис травъл", през която минават 70 процента от резервациите на българските туристи за Гърция.

Припомняме, че миналата седмица от българския клон на фирмата обявиха, че спират работа до 31 юли.

Проблем с гръцки туроператор: Ще се осъществят ли хиляди платени почивки?

Балтова обясни, че веднага след като миналия петък е разбрала за затрудненията на компанията, се е свързала с гръцкия си колега Хари Теохарис за по-подробна информация От разговора ѝ с него станало ясно, че към момента "Музенидис травъл" не може да разчита на държавна помощ.

"Фирмата има затруднения, но не е във фалит, пак повтарям. Потърсила е помощ от други компании с интерес за инвестиции в нея. След това се наложи още едно удължаване на срока, българската фирма го удължи до 31 юли, в който няма да бъдат извършвани никакви операции, като компаниите както и българската, която дължи много повече средства на българските туроператори, отколкото гръцката, се надяват да получат някакво кофинансиране. За съжаление както и в Гърция, така и в България двете компании нямат, не са част от гаранционен фонд и разчитат единствено на застраховка, която е много малка", каза министър Балтова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП запорира кешовия оборот на "Златен гьол"
НАП запорира кешовия оборот на "Златен гьол"
Чужденци са доброволци в Историческия музей в Каварна
Чужденци са доброволци в Историческия музей в Каварна