Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Министерството на иновациите и растежа организира Национална среща „Индустриалните зони - растеж за общините и регионите“

bnt avatar logo
от БНТ
09:08, 10.04.2023
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
министър александър пулев върховенството закона важи банката развитие
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Министерството на иновациите и растежа организира Национална среща „Индустриалните зони - растеж за общините и регионите“ на 10 април (понеделник) 2023 г. от 14.00 ч. в София Тех Парк. Министър Александър Пулев покани на форума всички областни управители и кметове на общини в България.

Събитието е във връзка с предстоящото кандидатстване по една от най-важните процедури от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) – за развитие на индустриалните зони и паркове (Програма за публична подкрепа за развитието на индустриалните райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции (''AttractInvestBG''). Бюджетът е 212 млн. лв., предвидени по четири направления – довеждаща инфраструктура, вътрешна за зоната инфраструктура, сгради за научно-изследователска дейност и изграждане на екоинфраструктура като например зарядни станции за електромобили.

На срещата експерти от различни структури в системата на Министерството ще запознаят местната власт с възможностите да се подкрепят регионите и общините по предстоящите програми и процедури. Ще присъстват вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, Фондът на фондовете, Българската банка за развитие, Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ (ЕФК), Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, Дирекция „Инструменти за икономически растеж“ и представители на Българската агенция за инвестиции.

„Искам да Ви уверя, че след мобилните приемни, които проведох с екипа ми във всички региони на страната, организираме и тази среща в знак на волята ни да подкрепим местната власт и регионите и заради убеждението ни, че парите по Плана за възстановяване трябва да стигнат до всяко кътче на страната“, пише министър Александър Пулев в писмото до кметовете и областните управители.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Константин Костадинов и Паленсия с четвърта поредна победа в Испания
Константин Костадинов и Паленсия с четвърта поредна победа в Испания
От утре започва изплащането на великденската добавка от 70 лева
От утре започва изплащането на великденската добавка от 70 лева