НОВИНИ

Минусови дневни температури в края на седмицата

bnt avatar logo
от БНТ
21:06, 13.01.2021
Чете се за: 02:32 мин.
Времето
Слушай новината

Съществено и трайно застудяване ни очаква в близките дни. Tази сутрин най-студено беше в Разград и Кюстендил - около минус 2°. В София минималната температура днес е минус 1°. В края на седмицата вече и дневните температури ще бъдат отрицателни, а сутрешните в по-голямата част от страната ще са под минус 10°.

Тази нощ вятърът временно ще отслабне, а в много райони облачността ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще са междуу минус 7° и минус 2°, по Черноморието - около нулата, максималните - от 0° до 5°, в София - 0°. През деня северозападният вятър отново ще се усили и усещането ще бъде за още по-студено от действителното време.В часовете след обяд от запад ще започне ново заоблачаване, а в Западна България ще завали сняг.

В планините ще бъде много ветровито със силен, по билата и бурен северозападен вятър. Температурите ще продължат да се понижават и на Мусала през деня ще бъде около минус 15°.

В курортите - от минус 10° на Алеко, минус 5° в Боровец, минус 4° в Пампорово. Преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността, но по късно през деня в масивите от Западна България отново ще завали сняг.

Ще продължи застудяването и навсякъде на Балканите. Ще бъде предимно облачно. Ще има и валежи, предимно слаби, в крайбрежните райони - от дъжд, в останалите - от сняг.

Предимно слънчево ще бъде на Апенините и Пиренеите, където затоплянето ще продължи. Облачно, с валежи от дъжд ще бъде във Великобритания и Франция. В Централна и в по-голямата част от Източна Европа ще вали сняг, в повечето райони - слаб.

И у нас, в петък, на отделни места все още са възможни слаби превалявания от сняг, но от северозапад облачността ще намалее. Ще бъде много ветровито и застудяването ще продължи. В събота ще преобладава облачно време, на места отново ще превалява сняг. В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево, с малка вероятност за валежи, но температурите още ще се понижат и на места в сутрешните часове се очакват стойности под минус 10°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България тръгна с победа над Австрия в квалификациите за ЕвроВолей 2021
България тръгна с победа над Австрия в квалификациите за ЕвроВолей 2021
Тръбопроводът, замърсяващ Варненското езеро, е положен във временно трасе
Тръбопроводът, замърсяващ Варненското езеро, е положен във временно трасе