НОВИНИ

Миньор (Перник) излезе с декларация срещу съдията Георги Давидов, ще информира УЕФА за поведението му

миньор перник излезе декларация съдията георги давидов информира уефа поведението
Снимка: сайт ФК Миньор Пк
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:05, 15.04.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на втородивизионния Миньор (Перник) излезе с декларация срещу поведението на съдията Георги Давидов. Според перничани елитният и международен арбитър е влязъл в стаята на съдиите, ръководили вчерашния мач срещу Етър във Велико Търново.

Според тях Давидов е човек, от "който цялата футболна общественост е вдигнала ръце докато дерибейства и проваля мач след мач, си позволява вече пряко или непряко да влияе на срещи, в които не участва".

Перничани имат претенции, че Давидов е повлиял на Ивайло Стоянов, който ръководи срещата вчера. Твърдението им е малко под въпрос, като се има предвид огромния опит на Ивайло Стоянов, който доскоро беше международен съдия, ръководил е десетки дербита у нас и в чужбина. Също така в началото на работната седмица ще последва внасяне на жалба срещу Давидов в БФС. Подчертава се, че Миньор (Перник) е клуб с дългогодишна история и в този град винаги са разчитали на феърплея в постигането на целите си на терена.

Също така ФК Миньор (Перник) е решил да информира Съдийската комисия на УЕФА за поведението на Давидов и изразяват съмнение, че хората на шефа на структурата Роберто Розети знаят за съществуването на търновеца.

Срещата завърши 2:0 за домакините, които стигнаха до победата с голове на Крум Стоянов и Емануил Личев в последния четвърт час. С този успех "виолетовите" от Старата столица направиха нова сериозна крачка към завръщане в елита, тъй като преднината им пред 3-ия ФК Крумовград е вече 9 точки осем кръга преди края на първенството.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стрелба и експлозии в Хартум
Стрелба и експлозии в Хартум
Елин Топузаков: Станимир Стоилов е направил нещо невероятно, ще се постарая да продължа линията му
Елин Топузаков: Станимир Стоилов е направил нещо невероятно, ще се постарая да продължа линията му