НОВИНИ

Младен Кръстаич: Важно е да победим Гибралтар и футболистите знаят това

борислав михайлов назначението кръстаич правилната стъпка доброто бъдеще националния отбор
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:06, 22.09.2022
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият селекционер на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич даде пресконференция преди официалния си дебют начело на „лъвовете“.

Утре вечер от 21.45 часа селекцията на Кръстаич прима Гибралтар в предпоследен мач от група 4 на Дивизия С в Лигата на нациите. Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на БНТ 3 и онлайн в спортната секция на сайта www.bntnews.bg. Студийната програма, посветена на мача, стартира точно в 21 часа.

Сръбският специалист, че „трикольорите“ ще търсят задължителна победа срещу селекцията на Хулио Рибас, за да не изпаднат в по-долната Дивизия D на Лигата на нациите. Той разкри, че за него не е важно в коя група ще попадне тима ни за жребия за Евро 2024 и добави, че иска да извлечем максимума и от последния мач в групата срещу Северна Македония.

„Мачът е много важен, победата е много важна, тъй като с нея ще си гарантираме място в групата. Футболистите също знаят това. Изобщо не сме мислили в коя урна ще сме (за жребия на Евро 2024). Имаме два мача, от които трябва да извлечем максимума“, започна Младен Кръстаич.

Наставникът е убеден, че избраниците му ще се раздадат до краен предел по време на домакинството на Гибралтар на стадиона в Разград. Сърбинът похвали футболистите за усилията, които влагат в тренировките през последните дни.

„Футболистите заслужават само похвали за всичко, което показаха в последните пет дни, работата в тренировките. Изобщо не се съмнявам, че всеки от тях ще даде максимума, а след утрешния мач ще започнем да мислим за мача със Северна Македония", коментира Кръстаич, за когото двубоят с Гибралтар ще бъде дебют начело на България.

Кръстаич потвърди, че Кирил Десподов ще носи капитанската лента на представителния ни тим, но не пожелае да разкрие на кого от тримата си вратари ще заложи срещу Гибралтар.

„Българското първенство е доста интересно, защото има пет отбора, които се борят за първите места. Лудогорец е много добър отбор“, каза още специалистът.

Централният бранител на България Петко Христов разкри, че той и съотборниците му са пределно мотивирани да постигнат добри резултати с назначението на новия треньор.

„Всички са пределно мотивирани да постигнем добри резултати с новия треньор, искаме да забравим станалото преди това и да излизаме във всеки мач за победа“, Христов.

Бранителят добави, че изпитва напрежение винаги, когато облече националната фланелка. Той е убеден, че с Кръстаич начело, „лъвовете“ ще подобрят играта и резултатите си.

„Напрежение винаги има, тъй като играеш за България. Трябва да подобрим играта си и мисля, че с новия треньор можем да постигнем по-добри резултати“, допълни младият бранител.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17 души са загинали от началото на протестите в Иран
17 души са загинали от началото на протестите в Иран
Мостът между карловските села Дъбене и Войнягово ще бъде отворен утре
Мостът между карловските села Дъбене и Войнягово ще бъде отворен утре