НОВИНИ

Младеж, оставен под карантина в болницата в Бяла Слатина, се оплака от условията

bnt avatar logo
от БНТ
20:57, 10.03.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Общество

Мъж, оставен под карантина в инфекциозното отделение на болницата в Бяла Слатина, се оплака в социалните мрежи от мерките и условията.

Видеото, което той засне и публикува, предизвика интереса на хиляди хора. Екип на "По света и у нас" провери какви са условията в здравното заведение.

Веселин Искърски: Приемат ме без никакви симптоми - без кашлица, без треска, без температури.

Николай Димов - управител на МБАЛ-Бяла Слатина: Пациентът сам е потърсил Спешния център, сам е отишъл, съобщил е за това, че е рисков, че е бил в чужбина.

Това било и основанието на медиците да го транспортират до болницата в Бяла Слатина.

Николай Димов - управител на МБАЛ-Бяла Слатина: Тъй като на територията на Врачанска област ние сме единствената болница с инфекциозно отделение.

Във видеото мъжът се оплаква и от лоши условия в отделението, от хигиената, от храната. От болницата обаче са категорични, че помещенията се дезинфекцират 4 пъти на ден.

Николай Димов - управител на МБАЛ-Бяла Слатина: Храненето е както на всички болни. Ежедневно даваме месо, храним с две яденета, даваме и супа и второ на обяд, закуска, вечеря.

Цялата болница е ремонтирана основно. Последно е останало инфекциозното отделение, тъй като до момента то не е било по-натоварено от другите. Предстои да бъде изместено в друга сграда, която ще се ремонтира тази пролет по проект. Междувременно пробите на пациента наистина се оказаха отрицателни и той беше освободен днес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Пирогов" ограничава достъпа на пациенти заради случаите на коронавирус
"Пирогов" ограничава достъпа на пациенти заради случаите на коронавирус
Учени предупреждават за грешни заключения в доклад по "Натура 2000"
Учени предупреждават за грешни заключения в доклад по "Натура 2000"