НОВИНИ

Младежи нападнаха служители на сметопочистваща фирма

bnt avatar logo
от БНТ
17:49, 25.05.2021
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

Служители на общинската фирма по чистота в Благоевград пострадаха, след като са били нападнати от няколко младежи без причина в понеделник рано сутринта. Един от работниците е настанен в болница с комоцио, след като е ударен с метален прът в главата.

Нападението е станало в сутрешните часове на 24 май.

Инцидентът станал на булевард "Джеймс Баучер". Малко преди да започнат работа служители на общинската фирма по чистота спрели да си купят кафе, когато станали обект на агресия от страна на група младежи.

Докато двама от работниците купували кафе, в сметоизвозващия автомобил при шофьора се качил непознат младеж, който поискал да си направи селфи с него.

"Шофьорът му казал, че няма желание да се снима с него, и един от нашите работници отворил вратата. Слязъл е момчето и след това са започнали някакви препирни и разговори от рода на "за колко работите", нашите не са отговаряли за суми и в един момент са прераснали в саморазправа. Нападнати са нашите момчета, те са били двама в момента, шофьорът е бил в колата. В последствие идва и друга наша кола, която на път за обекта и тя спира тук. И друго наше момче от колата е слязло да помогне, защото вече един от нашите работници е бил на земята паднал, предполага се, че е ударен с метален прът", разказа Васил Бачев, управител на общинската фирма по чистота в Благоевград.

От полицията са установили всички участници в сбиването, а работата по разкриването фактите и обстоятелствата, свързани с инцидента продължава.

"Младежите са излизали от заведение, дори се съмняваме дали са абитуриенти, дали са някакви хора от абитуриентска. По думите на нашите работници са били добре облечени, имали са вратовръзки, имало е с папионки, но поведението им било неадекватно по думите на нашите работници, пак казвам, явно са били под пийнали, това става в 5.00 часа сутринта", допълни Васил Бачев.

Сълзица от 40 години работи във фирмата по чистота в Благоевград. Разказва, че през последните години на няколко пъти нейни колежки са ставали обект на неуместни шеги и обиди от страна на компании, които в сутрешните часове излизат от заведенията.

"Променя се, стават много агресивни тия младите, много агресивни. Тия дето са на средна възраст имат уважение, но тия младите са много агресивни", споделя Сълзица, служител във фирмата по чистота в Благоевград.

По думите на управителя на общинската фирма, докато заведенията бяха затворени през последната година, инциденти с негови работници не е имало.

Репортаж на Станислава Христова и Иван Терзиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасиха пострадал щъркел и малките му в село Хаджидимитрово
Спасиха пострадал щъркел и малките му в село Хаджидимитрово
Радев: Промени в службите стават по предложение на правителството
Радев: Промени в службите стават по предложение на правителството