НОВИНИ

11 партии и 4 коалиции са се регистрирали за изборите досега

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
17:49, 25.05.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Политика
Слушай новината

Регистрацията на партии и коалиции за предстоящия вот на 11 юли продължава. Досега са се регистрирали общо 11 партии и 4 коалиции. А от ЦИК изпратиха писмо до регионалното министерство във връзка с възможностите за гласуване в курортите.

От партия "Има такъв народ" днес се регистрираха за предстоящия вот на 11 юли, а на излизане от сградата на Централната избирателна комисия Тошко Йорданов беше лаконичен:

"Резултатът ще го кажат изборите и хората. Каквото кажат хората - това ще е. Единствената нагласа е, че тези избори би трябвало да са по-честни от предните".

От "Движението за права и свободи" се регистрираха с подписка от 7979 подписа.

"Предстои ни да произведем едни важни избори, чиито резултат да бъде стабилност в държавата", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Днес за изборите на 11 юли се регистрира и "Българско лято" - партията на Васил Божков. На редовните избори през април Божков участва чрез листите на Българско национално обединение.

Бизнесменът ще е водач на две листи, но не е ясно дали ще се върне в България, за да участва в кампанията.

"Републиканци за България" внесоха документите си в Централната избирателна комисия още сутринта. Лидерът Цветан Цветанов обяви, че в предизборната кампания ще заложат на новите лица, които представят формацията.

С 4295 подписа за изборите се регистрираха и от партия "Възраждане". Те се явяват сами, защото не искат да се крият зад коалиции. Документи в ЦИК днес внесоха и от Движение "Заедно за промяната" на Александър Томов.

Междувременно от ЦИК ще питат Министерството на регионалното развитие и благоустройството дали българите, които в изборния ден са на почивка у нас, могат да си направят адресна регистрация в хотела, в който са отседнали, за да гласуват.

Срокът за регистрация на партии и коалиции за предстоящия на 11 юли вот изтича утре в 17.00 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спасиха пострадал щъркел и малките му в село Хаджидимитрово
Спасиха пострадал щъркел и малките му в село Хаджидимитрово
Радев: Промени в службите стават по предложение на правителството
Радев: Промени в службите стават по предложение на правителството