НОВИНИ

Много по-студено от обичайното в днешния празничен ден

bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 22.09.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Много по-студено от обичайното за края на септември ще бъде в днешния празничен ден с максимални температури от 15° до 19°, по Черноморието и в южните райони – около 20°, в комбинация със слаб до умерен северозападен вятър. И през втората половина на деня ще преобладава облачно време, с превалявания от дъжд, с по-голяма вероятност в Източна и Южна България.

Тази вечер, в 22 часа и 21 минути, е началото на Астрономическата есен, но температурите, които ни очакват утре сутринта на места, включително и в София, ще бъдат типични по-скоро за зимата – едва около 5° - 6°.

В по-голямата част от страната минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, максималните - между 16° и 21°. Ще има променлива облачност, по-значителна преди обяд, когато в планините и крайните югоизточни райони ще превали. Ще остане ветровито, с умерен северозападен вятър.

По Черноморието ще е предимно облачно и ветровито с максимални температури ще са 16 - 18°. Температурата на морската вода е 21 - 22°. Вълнението на морето ще бъде около 2 - 3 бала.

В планините преди обяд облачността ще е по-често значителна. Ще е и мъгливо и на изолирани места ще превалява дъжд. Ще остане ветровито с умерен и силен северозападен вятър. Максималните температури по върховете ще бъдат около нулата.

Облачно и дъждовно ще бъде и утре на Скандинавския полуостров и в Североизточна Европа. В останалата, по-голяма част от континента, която е под влиянието на обширен антициклон, времето ще бъде слънчево. Слънчево ще бъде и почти навсякъде на Балканите, но температурите ще останат много по-ниски от обичайните за сезона.

У нас през следващите дни, ще преобладава слънчево време. Очаква се и бързо затопляне, по-съществено в събота и неделя. В петък сутринта ще бъде все още твърде студено и на места не е изключено де се образуват и слаби слани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янев: Като служебно правителство сме призвани да гарантираме честни и свободни избори
Янев: Като служебно правителство сме призвани да гарантираме честни и свободни избори
Звезда на Босна и Херцеговина хвали Ивайло Петев
Звезда на Босна и Херцеговина хвали Ивайло Петев