НОВИНИ

Много слънчеви часове ще има утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:06, 29.04.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес с умерен североизточен вятър продължи да прониква по-хладен въздух у нас. Утре ще продължи да духа до умерен, в Източна България – временно силен вятър от изток-североизток. Ще има и слънчеви часове, но и превалявания, на повечето места – слаби.

По-интензивни валежи са възможни в следобедните часове в Югозападна България. Ще се задържи хладно за сезона, с максимални температури между 16° и 21.

В планините облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни, след обяд на отделни места в масивите в Югозападна България, временно интензивни валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток.

На морския бряг ще е почти без валежи, но ще е по-ветровито. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, а температурата на водата – от 12° до 14°, край Бургас – вече 17°.

Около 17 - 18° е и температурата на морската вода по крайбрежието на Гърция. Там утре ще бъде слънчево и с най-високите температури на Балканите. В останалата част от полуострова ще е с променлива облачност и с превалявания от дъжд.

Валежи от дъжд ще има и на Пиринеите, и на Британските острови, а в най-северните райони от Европа ще превалява и сняг, но в по-голямата част континента ще бъде слънчево.

У нас в близките дни ще се задържи ветровито и хладно за сезона. Ще има и слънчеви часове, но валежи, в повечето райони от страната , с изключение на Югозападна България – слаби. След временно понижение на максималните температури във вторник, в сряда ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илхан Кючюк в "Панорама": От това правителство няма смисъл
Илхан Кючюк в "Панорама": От това правителство няма смисъл
Премиерът Кирил Петков е разговарял с германския канцлер Олаф Шолц
Премиерът Кирил Петков е разговарял с германския канцлер Олаф Шолц