НОВИНИ

Мобилни кабинети за ваксиниране тръгват в Пловдив и областта

bnt avatar logo
от БНТ
07:39, 10.03.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Мобилни екипи за имунизация срещу COVID-19 тръгват от утре в Пловдив и малките населени места от областта. Те ще работят по график, който се изготвя според наличните количества от различните ваксини. Днес се уточняват последните детайли от активирането на мобилните кабинети за ваксинация.

Ваксини има в необходимото количество, за да започне изпълнението на имунизационния план в община Пловдив както в имунизационните кабинети, така и за двете мобилни групи, обясни в "Денят започва" д-р Калин Калинов от дирекция "Здравеопазване“ в община Пловдив.

"Мобилните групи вече са готови, екипирани, днес до обяд ще бъдат снабдени с необходимото количество ваксини, за да могат да поемат по своя маршрут. Понеже сега разполагаме с две мобилни групи, едната ще обслужва гражданите на град Пловдив, които са възрастни, трудно подвижни, с известна степен на инвалидизация, а втората мобилна група ще обслужва населени места около град Пловдив и не само в общините Марица, Родопи, където имаме населени места далеч и чиито хора изпитват затруднения да стигнат до имунизационни кабинети", каза още д-р Калинов.

Ще бъдат ваксинирани на място и хората, които работят в големи общински, частни и държавни предприятия.

"В община Карлово има няколко населени места, които нямат достъп или са отдалечени от медицинското обслужване, в случая с имунизационните кабинети, за да се извърши самата манипулация. Днес до обяд ще бъде готов графикът, в тясна връзка сме с община Карлово и може би още утре сутринта една от колите ще пътува в тази посока", коментира д-р Калинов.

Ваксината е "Астра Зенека", но ще има доставка и на "Пфайзер". По думите на д-р Калинов обаче, най-добрата ваксина е поставената.

Репортер: Димитър Димитров

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медиците от спешна помощ във Варна искат затягане на мерките
Медиците от спешна помощ във Варна искат затягане на мерките
1200 стават леглата за лечение на коронавирус в Пловдив
1200 стават леглата за лечение на коронавирус в Пловдив