НОВИНИ

Симеон Гаспаров: Между САЩ и Англия прелитат едни приятелски, роднински снаряди

bnt avatar logo
от БНТ
07:07, 10.03.2021
Чете се за: 03:17 мин.
По света
Слушай новината

Може да се каже, че между САЩ и Англия прелитат едни приятелски, роднински снаряди, но и сериозно се повдигат няколко въпроса.

Така журналистът Симеон Гаспаров коментира в "Денят започва" интервюто на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри и реакциите на двете страни по темата.

"Това интервю показа нещо много важно, което ние всички трябва да помним и да внимаваме, че не всичко в идеалния живот е бляскаво и примамливо, така както изглежда отвън, отвътре нещата стоят по различен начин. И ние видяхме един сблъсък между една млада жена, която от 13-годишна работи и се издържа, независима жена, която се изправи пред една институция, съществуваща от близо над 1000 години, и този сблъсък оказа влияние най-вече върху нейното психично здраве", коментира Гаспаров.

Според него преди време това е изпитала Лейди Даяна, а сега историята се повтаря.

По думите му американците се интересуват от интервюто на Меган и Хари, защото са видели, че това, което става в техния двор, в нашите дворове - скандалите между снахи и свекърви, го има и в кралските дворове. Така че хората са го следили с интерес, но те в момента имат много по-големи проблеми - пандемията, икономическата криза и как да се излезе по-бързо от ситуацията.

Какво мисли английската кралица за обвиненията в расизъм от Меган и Хари?

Все пак американците вземат повече страната на Меган и Хари.

"Защото в тази връзка те виждат една история на Пепеляшка. Същевременно ние виждаме една жена, постигнала много, и един принц, който се отказва от институцията. Институцията, бизнесът, фамилията - това постоянно се повтаряше в интервюто, защото самата Меган, когато пристига в това семейство, на нея ѝ е взет паспортът, шофьорската книжка, ключовете от колата, забранено ѝ е да се вижда с приятели, дадена ѝ е официална позиция, трябва да спазва етикет, което е тежко за нея, защото не знае какво е това нещо", допълни журналистът.

Според него все повече жени ще се сблъскват с този проблем, а двете снахи - Кейт Мидълтън и Меган Маркъл, могат да бъдат пример за младите момичета в неравностойно положение в света и вместо да се карат, биха могли да бъдат голям пример, да ги вдигнат на крака.

След скандалното интервю на Меган и Хари: Кралски хроникьори извадиха още факти

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Радостина Александрова: Сега повече от всякога са важни всички мерки
Проф. Радостина Александрова: Сега повече от всякога са важни всички мерки
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ