НОВИНИ

Момчето от клипа с инфлуенсърите е изключително травмирано, казва неговият адвокат

bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 07.04.2023
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за трима от участниците в скандалното видео, заснето в търговски център, с момче със специални образователни потребности. Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката са с обвинения за хулиганство. Адвокатът на пострадалото момче сподели, че то се чувства силно подтиснато след милионите гледания на клипа в социалните мрежи.

Според адвоката на пострадалото момче и то, и семейството му са изключително травмирани след грозната сцена и разпространението ѝ в социалните медии.

"Това, което се е случило, е видяно от милиони и няма как да го приемат спокойно и естествено. И, за съжаление, тази травма няма да бъде преодоляна бързо, и за още по-голямо съжаление ще продължи този ужас оттук насетне може би и с години", каза Димитър Киров, адвокат на пострадалото момче.

Интелектуалното състояние на момчето е такова, че то не може да оказва съпротива срещу психологическо насилие, а такова категорично е било проявено върху него, за да се съгласи да участва, разказа адвокат Киров.

"Той е човек, който може да бъде лесно манипулиран, който при натиск, даже не особено силен, той ще, за съжаление, прави това, което е направил. Те напълно са осъзнавали, че момчето няма как да им се противопостави", каза адвокатът.

Все още към наказателна отговорност са привлечени само тримата инфлуенсъри – Чеченеца, Куката и Емили. Дали ще има обвинения и за тези, които са убедили момчето да участва и които са снимали клипа, все още не е ясно.

"Работи се по доста направления много активно извършват се огромен брой следствени действия от последния ден досега, така че не искаме да се ангажираме с коментар дали ще има други привлечени лица към отговорност", каза Петър Петров, районен прокурор .

Чеченеца и Куката имат предишни присъди, а Емили е отказала доброволно да се яви в полицията и да съдейства, затова от прокуратурата очакват съдът да одобри постоянното им задържане под стража. Мярката ще се гледа днес следобед.

Ще бъде ли поискан постоянен арест за Куката, Чеченеца и Тротинетката?

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Янчев: Нямаме приоритет между Купата и първенство, гоним класиране в Европа
Тодор Янчев: Нямаме приоритет между Купата и първенство, гоним класиране в Европа
Главният секретар за намереното тяло в София: Няма подаден сигнал от жената към МВР
Главният секретар за намереното тяло в София: Няма подаден сигнал от жената към МВР